Tipy na jablečné slavnosti

016juni16 r2a6007_8Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun.

Na Linec se valí jihočeská zážitková vlna

a9fvebkdvtdtqzhwc8yln4fia1kvmiidn6o3rlwimosxfa0qnp8wm-3a94p5ziownngpoqiNa Linec se valí jihočeská zážitková vlna dosud nevídaných rozměrů. A bude hodně vidět, slyšet, cítit i chutnat. V záplavě jihočeské gastronomie, potravinářství, řemesel, tradic, umění, architektury, kultury a turistických možností, se od čtvrtka 16. do soboty 18. května ocitne celé centrum hornorakouského hlavního města. Hauptplatz, Landstraße, Promenade i Martin Luther Platz nabídne svým návštěvníkům celkem 90 vystavovatelů z jihu Čech.

Bitva Libušín: Největší bitva v Evropě se blíží

bitva-libun 2018-foto-petr-dudek 1228. ročník historického festivalu Bitva Libušín, jehož tradičním vyvrcholením je největší středověká bitva ve střední Evropě, se uskuteční v sobotu 27. dubna v Libušíně u Kladna. Akce se každoročně účastní kolem 2000 šermířů a 4500 diváků z České republiky i ze zahraničí. Pro návštěvníky všech věkových kategorií je připraven bohatý odpolední program, který začíná otevřením brány v 11 hodin.

 

Naturální lyžařská střediska v Jižním Tyrolsku

c oetscher_weinfranz.atVydejte se na hory do klidného a přírodou okouzlujícího prostředí. Umíte si ještě představit zasněžené sjezdovky bez lidí? V Jižním Tyrolsku totiž stále existují. Tamní zimní střediska nabízejí komfortní a krásné ubytování s rodinnou atmosférou, kde každé ráno hospodáři připraví snídaně z domácích kvalitních bio potravin.

Výsledky evropského Lost & Found Indexu za rok 2018

idmfriederblickle1Mějte se na pozoru – 5. března se Merkur vrátil do retrográdní pozice! A protože jedním z hlavních důsledků této změny polohy kosmických těles je všeobecný nárůst zapomnětlivosti, Uber se rozhodl zveřejnit svůj třetí výroční Lost & Found Index – seznam nejčastějších i nejbizarnějších věcí, které řidiči po svých zákaznících v autech nacházejí.

Ústřice, typické irské jídlo, budou jednou z hlavních chutí oslav letošního svátku svatého Patrika

asaVěděli jste, že ústřice jsou pro Irsko, po černém pivu a whiskey, třetím nejúspěšnějším vývozním artiklem? A že i Francouzi částečně kryjí svoji poptávku dovozem z Irska? Nejedná se samozřejmě jenom o vývozní artikl, ústřice milují i sami Irové a nedají na ně dopustit. A právě ústřice budou jednou z hlavních chutí a témat letošního svátku svatého Patrika.

Jižní Tyrolsko ožije adventními slavnostmi

foto 2.2654928Na konci listopadu v Jižním Tyrolsku startují přípravy na vánoční svátky, které začínají tradičními trhy. Právě tam zažijete tu pravou adventní atmosféru. Zasněžené hřebeny hor a městečka v údolí rozzáří vánoční světýlka. Tyroly tak jako každý rok lákají turisty na tamní zvyky a obyčeje.

Jižní Tyrolsko ožije adventními slavnostmi

0erlitzen ski-alpin 3954Na konci listopadu v Jižním Tyrolsku startují přípravy na vánoční svátky, které začínají tradičními trhy. Právě tam zažijete tu pravou adventní atmosféru. Zasněžené hřebeny hor a městečka v údolí rozzáří vánoční světýlka. Tyroly tak jako každý rok lákají turisty na tamní zvyky a obyčeje.

Kam na lyže? Zkuste rakouský Kleinwalsertal

klein5Chcete si užít komfort lyžařského střediska bez front, ale preferujete spíše rodinné středisko bez front a hlasitých barů? Pak je pro vás malebné středisko Kleinwalsertal přesně to pravé.

Strana 8 z 30