TRAVELNEWS.CZ

Hlavní stránka

Dovolená 2020: Pětina chce zůstat doma, pětina do Rakouska

2ymifsuzzzalek9cmyq7f72qx2kKam letos do ciziny? Do exotických destinací raději ne, situace kolem koronaviru se přece stále vyvíjí. Každý pátý Čech uvažuje o dovolené v Rakousku, jak zjistila agentura NMS Market Research. Průzkum zadaný spolkovou zemí Dolní Rakousko přitom proběhl těsně před tím, než Slovinsko vyřadilo Českou republiku ze seznamu bezpečných zemí. Za zmínku stojí, jak nápadně se tento zájem o naše jižní sousedy kryje se vzděláním respondentů.

Bregenzerwald – krajina, kterou si zamilujet

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaMožná přemýšlíte o tom, že byste se letos ještě rádi podívali někam do zahraničí, do země, kde je poměrně bezpečno ohledně koronaviru. Co takhle Rakousko? Na semafor cestování svítí zelená a alpská krajina láká na výlety pěšky i na kole. Jednou z nejkrásnějších oblastí je Bregenzerwald v nejzápadnější rakouské spolkové zemi Vorarlberg.

Karantena ve Slovinsku

0ebzxto1rh1nlwa5 gargzxqlzxq1sbljlzzwzv30gqjd8ghjr2utp-sgdslng3gjqqz7ja AČCKA považuje krok slovinské vlády, která nečekaně vyjmula Českou republiku ze seznamu bezpečných zemí, za bezdůvodný a neuvážený.

Den na farmě

0birnenkorb-mostviertel--dNapadlo vás někdy, jak asi vypadá běžný den na odlehlé horské farmě v jihotyrolských Dolomitech? Pojďme to zjistit a vydejme se společně na návštěvu jedné z farem sdružení Roter Hahn, které v tomto kraji udržují tradici řemesel a výroby místních potravinářských specialit. Podívejme se na život farmáře v tyrolských horách, daleko od stresů moderní civilizace.

Školáci o školu v přírodě nepřijdou

cyklostezka v_okoli_kosikovskeho_potoka_tsk_praha_5Většina škol v přírodě a školních zájezdů organizovaných cestovními kancelářemi, se posouvá na pozdější termíny. Škol, které pobyty dětí v přírodě úplně ruší, je minimum. V současné chvíli zatím nedochází ani k rušení letních dětských táborů. Vyplývá to z průzkumu, který provedla Asociace cestovních kanceláří České republiky ( ACK ČR).

Strana 10 z 54