TRAVELNEWS.CZ

Začínáte plánovat dovolenou? Nechte letos moře mořem a vydejte se po neodolatelné skotské krajině

stezka 2Nejlepší malá země na světě! To je slogan, který vás uvítá na skotském letišti v Edinburghu a nelze jinak než s ním souhlasit. Skotsko je obdarované nádhernou přírodou, srdečnými lidmi a nekompromisně nejlepší whisky. Určitě je to krajina, kam se alespoň jednou za život musíte jet podívat a rozhodně byste při této návštěvě neměli minout palírnu pravé skotské.

Jaká vína „zažít“ na dovolené v Jižním Tyrolsku

thermelaa opel 4Jižní Tyrolsko/Südtirol na severu Itálie je místem, kde se dobře daří vinné révě. 300 slunečných dnů v roce a teplé středomořské proudy mohou za to, že se zde pěstuje 20 odrůd. Nejdůležitějšími jsou Vernatsch, Lagrein a Gewürztraminer. Na 5300 hektarech vinic se vyprodukuje 350 000 hektolitrů vína. Kam se vypravit za dobrým vínem?

Chorvatsko – ráj pro jachting nejen pro Čechy

 chorvatsko ostrov_rab_yachtingcomChorvatské pobřeží je jako stvořené pro jachting. Pánbůh zde rozhazoval ostrovy a přírodní krásy otevřenou náručí a svou fantazii nechal propuknout neslýchanou měrou a s překvapující štědrostí. Díky tomu je pro jachtaře chorvatské pobřeží zemí zaslíbenou. A to nejenom pro Čechy, ale i pro ostatní evropské národy či návštěvníky z Asie či USA.

Na karneval do Bonnu

foto 2.2530662Město Bonn na západě Německa ovládne od 8. do 13. února 2018 karnevalový rej masek. Masopust zde má dlouhou tradici a každoročně nabízí skutečně nevšední zážitek se spoustou zábavy. První písemné zmínky o bonnském karnevalu pocházejí z toku 1585, do současnosti se akce rozrostla v populární podívanou pro desetitisíce přihlížejících.

Hip Hop ŽIJE

daaeHip Hop Žije nabízí to nejlepší ze slovenské a české rapové scény. V létě 2018 se představí již tradičně na Slovensku, v tuzemsku jej budou hostit dvě města. Loni to byla pouze Ostrava a letos se nově přidává i Praha. Mezi první potvrzená jména patří Kontrafakt, Majk Spirit, Kali, Separ nebo Pil C. Festival nabídne také několik zahraničních hvězd, ta ale prozatím zůstavají překvapením.

Tradice Tříkrálových pochodů nabrala u sousedů v Polsku nový rozměr.

tiV lednu už mají Češi většinou „po svátcích“ a těší se na lyžování nebo na jaro. Poláci však slaví ještě jeden důležitý svátek – Tři krále. Starý zvyk, kdy se svěcenou křídou píše na dveře domů K+M+B a kalendářní rok, je známý i v Česku, Poláci ale obnovili před devíti lety tradici průvodu jako velké sousedské oslavy.

Ve Špindlu se začne lyžovat již tento pátek! O víkendu budou v provozu čtyři lanovky

sptTěšíte se na letošní první lyžovačku? V největším krkonošském středisku odstartuje oficiálně zimní sezóna už tento pátek 8.prosince. Vezměte kamarády nebo děti a přijeďte si užít víkend do zasněženého Špindlerova Mlýna. Lyžovat bude možné ve Svatém Petru, na Hromovce i na Medvědíně.

Mírné sjezdovky hned za hranicemi

lyzerJakmile začnou padat první sněhové vločky, promění se Dolní Rakousko v zimní ráj. Region je díky rozmanitým zážitkům na sněhu velmi atraktivní pro jednodenní návštěvy a krátké dovolené.

Pět lyžařských rezortů v Jižním Tyrolsku, kde si zimní dovolenou skutečně užijete

modernes-haus-terrasse-pool-mitten-glas-wnde-otu4nSdružení farem Roter Hahn v Jižním Tyrolsku nabízí nepřeberné množství aktivit a zážitků. A to nejen v létě, ale v každém ročním období.

Strana 10 z 30