TRAVELNEWS.CZ

Hlavní stránka

Velká Británie: Nová zpřísněná opatření v Anglii od čtvrtka 5. listopadu 2020

zricenina hradu_litice_zdroj_foto_archiv_destinacni_spolecnost_orlicke_hory_a_podorlickoMZV ČR upozorňuje české občany, že od čtvrtka 5. listopadu 2020 do 2. prosince 2020 budou na území Anglie platit další zpřísněná opatření v souvislosti s pandemií Covid-19. 

Francie - zákaz vycházení

os1Francouzská vláda vyhlásila od 17. 10. sanitární nouzový stav a prezident Macron oznámil, že v 9 oblastech (Paříž a celý region Ile-de-France, Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Montpellier, Toulouse, Rouen a Saint-Etienne)  bude zavedeno, po dobu nejméně 4 týdnů, striktní omezení vycházení mezi 21h a 6h.

Legendy a mýty z Jižního Tyrolska

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7ja V Jižním Tyrolsku se skrývá mnoho příběhů, které se vyprávějí již po generace. Takovéto příběhy nenajdete na internetu ani v knihách. Hostitelé z farem Roter Hahn si je předávali od prarodičů vnoučatům a od dítěte k dítěti. V roce 1940 byl pověřen Dr. Friedrich Wilhelm Mai, folklorista, shromažďováním jihotyrolských legend a ság.

Nejlepší tipy, proč se vydat na průzkum Boletic a širšího okolí

c0150f00c2f926c45bf05ed02276a896 2_xlBoletice jsou známé především proto, že se tu nachází třetí největší vojenský újezd v České republice. Rozsáhlá oblast ležící poblíž Lipenského jezera a Českého Krumlova je dnes vítaným zpestřením pěší a cykloturistiky. Vydejte se po zdejších stezkách a objevte krásy boletického okolí.

Stmívání na Stezce

stezkaZápad slunce, výhled do korun stromů Krkonošského národního parku, sklenka Prosecca a živá hudba k tomu. Právě takový zážitek si můžete dopřát, pokud zvolíte ten správný termín a v srpnu navštívíte Stezku korunami stromů v Krkonoších.

Strana 9 z 54