TRAVELNEWS.CZ

Trhlé karnevalové oslavy v Kolíně nad Rýnem letos vedou nad přelidněnými Benátkami!

ffsMěsíc karnevalů je tu a Benátky jsou jako každý rok přecpané k prasknutí. Věděli jste, že u našich západních sousedů najdete také bujaré karnevalové oslavy?Může vám to připadat trochu zvláštní, pokud patříte k většině lidí, co si o Němcích myslí, že jsou seriózní a vždy disciplinovaní. 

Tip: Večerní prohlídky v korunách stromů

stezkaStezka korunami stromů Krkonoše na letošní zimu opět přichystala populární večerní prohlídky. Zažít večerní les v doprovodu odborného průvodce návštěvníci mohou po celou dobu jarních prázdnin, a to každou středu od 5. února do 11.března. Největší zážitek z večerních prohlídek mají samozřejmě děti, pro které je poznávání zvířat podle zvuků a hledání jejich blýskajících se očí v lese pomocí baterek neobvyklé dobrodružství.

3 způsoby jak si letos užít svátek zamilovaných, Valentýna

ivan nehera_panorama_podorlickoVečeře při svíčkách už pro vás ztrácí kouzlo a tak přemýšlíte, jak si nejzamilovanější den v roce udělat zase jedinečný? Naplánujte si na svatého Valentýna neobyčejné dobrodružství a uneste svou milovanou polovičku do hor. Tři způsoby pobytů, které mají jedno společné – Jižní Tyrolsko, jen pokaždé jinak. Nádherná krajina přímo vybízí k společnému rozjímání a odpočívání daleko od ostatních lidí, městského ruchu a povinností. Načerpejte energii a užívejte si relax v útulných a luxusních apartmánech nebo vyrazte do dechberoucí přírody kolem.  

Svařák volá! Vyrazte na kouzelné vánoční trhy ve střední Evropě

reznoPřekrásný vánoční čas je již za dveřmi, vynechte tento rok tradiční procházku Prahou a jeďte se podívat na vánoční stromek i do jiných evropských měst. Věřte, že jakmile okusíte první šálek svařeného vína, vánoční nálada vás již neopustí. Pečlivě jsme pro vás vybrali magickou sedmičku měst, jejichž kouzlo se v době adventu dokonce násobí. Už vyrážíte?Domovinou vánočních trhů je Německo, a tak se není čemu divit, že se do výběru dostalo hned čtyřikrát.

Češi propadají skotské krajině, kiltu a whisky

0aatpei02 js_glasgow-hills_2Věděli jste, že jsou si Skotové a Češi bližší, než by se mohlo na první pohled zdát? Co Čechům na Skotsku tolik imponuje? Co máme společného a proč se skotské kultuře v Česku tolik daří? Odpověď zná historik a spisovatel Jan Hrdina, který se Skotskem spojil svou profesní dráhu a do Skotska se již dvaadvacet let pravidelně vrací. Získané poznatky shrnuje ve svých knihách, článcích i přednáškách.

Pozor v Barceloně

carnoustiecountry-19aug14Upozorňujeme české občany cestující do Barcelony, že hlavním bezpečnostním problémem jsou i v tomto roce krádeže, především kapesní, které se však stávají čím dál více násilné a agresivní. Katalánská policie zaznamenává každý den incident, při kterém jsou násilníci ozbrojeni zbraní sloužící k zastrašení nebo napadení oběti. Ve velkém měřítku jsou používány slzné nebo pepřové spreje, kterými útočníci vyhlédnutou oběť paralyzují.

Jihotyrolské dožínky Törggelen: barevné slavnosti sklizně, kaštanů a vína

0birnenkorb-mostviertel--dVíte, jak se v Jižním Tyrolsku slaví dožínky? Od českých oslav konce sklizně nás ve srovnání s Jižním Tyrolskem dělí mnoho. Slavnosti Törggelen pro místní velmi znamenají, už jen proto, že v téměř celé zemi žijí tradičním selským životem. Dožínky se tak konají v typických lokálních hostincích - typu Hofschänk a Buschenschänk.

Německo: výročí pádu Berlínské zdi

berlinOtevření vnitřní německé hranice, ke kterému došlo dne 9. listopadu 1989, umožnilo nejen východním Němcům svobodně cestovat, ale i milionům turistů z celého světa objevovat přírodu a kulturní památky na území bývalé NDR. Cestovní ruch se stal významným hospodářským faktorem: s obratem více než 105 miliard euro dnes představuje téměř čtyři procenta HDP německé ekonomiky a vytváří téměř tři miliony pracovních míst v Německu.

Augsburg je městem světového kulturního dědictví

pesVýbor pro světové kulturní dědictví UNESCO na svém 43. zasedání v ázerbajdžánském Baku přislíbil vyhovět žádosti Augsburgu a vyznamenat „Vodohospodářský systém Augsburgu“ udělením titulu exkluzivní památka světového kulturního dědictví UNESCO. 

Strana 7 z 30