Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Stezka korunami stromů Lipno

stavba 1Unikátní projekt Stezka korunami stromů, který vzniká u jihočeského Lipna, bude slavnostně otevřen v pátek 20. července 2012. „Práce pokračují dle harmonogramu a návštěvníci se mohou těšit nejen na jedinečný zážitek, kdy se podívají na šumavský les z ptačí perspektivy, ale také na vyhlídkovou věž nebo nejdelší suchý tobogán v České republice,“ říká Filip Pekárek, ředitel společnosti Stezka korunami stromů.

Trutnovem na elektrokole

Trutnov a jeho okolí nabízí výborné trasy nejen pro cyklistiku, a to jak silniční, tak horskou, ale také pro tzv. elektrokola. Právě v horkých letních dnech je optimální užít si pohodovou, nenáročnou vyjížďku na elektrokole v krásném prostředí.

Letní pozvánka na Hrad Litoměřice

Čas prázdnin a dovolených stále více lidí využívá k výletům za krásami České republiky. Jedno z nejstarších a nejkrásnějších českých měst leží na soutoku řek Labe a Ohře, v malebné oblasti Českého Středohoří. Litoměřice. Nepřehlédnutelnou dominantou městské památkové rezervace je královský hrad, který po komplexní rekonstrukci v roce 2011 slouží jako moderní kulturní a kongresové centrum.

Posázaví – kraj, který si zamilujete

Tomuto kraji dala jméno jedna z nejhezčích českých řek – Sázava. Romantická, malebná, klidná, ale také drsná a nebezpečná. Líně se vlní rovinami, poklidně se kroutí údolími, spěchá zalesněnými i skalnatými kaňony, valí se peřejemi. Nikoho, kdo ji pozná, nenechá lhostejným. Děti, dospělí, aktivní sportovci, turisté, rybáři, náhodní návštěvníci.

Lipno čeká rekordní počet letních akcí

Pokud zavítáte na dovolenou k „jihočeskému moři“, nudit se zde určitě nebudete. Cyklistické závody pro děti,  Letní Letná nebo Lipno Sport Fest. To je jen krátký výčet toho, co tady můžete kromě letních radovánek u vody nebo na cyklostezkách zažít.

Strana 101 z 107