TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Skiareál Špindlerův Mlýn otevírá další sjezdovky a chystá se na sobotní ORLEN Špindl SkiOpening s nabitým hudebním programem

-qxmmmhf32epzlvnlgtfv-ccy3klbvfmruotp yn4twxzvsv1-g9qw3gf6qz7ko2fpgvwoiPerfektní sněhové podmínky a mrznoucí počasí umožní Skiareálu Špindlerův Mlýn otevřít další sjezdovky. Od středy 6. prosince si mohou návštěvníci zalyžovat na dalších tratích na Medvědíně. Od pátku i ve Svatém Petru a na Hromovce. Na Špindl SkiOpening, který se uskuteční již tuto sobotu, bude v provozu téměř celý areál. Kromě parádního lyžování přijde řada i na koncerty známých českých kapel. Novou lyžařskou sezónu oficiálně odstartují například Tata Bojs nebo Monkey Business.

Adventní Český Krumlov bude andělský a pohádkový

zimni priroda 2 orlicke hory_petr prouza-1Český Krumlov nabídne v adventním čase pestrý program. Městem projde průvod andělský i pekelný, děti se mohou těšit na Mikuláše a Bílou paní, která vyzvedne jejich dopisy pro Ježíška. Předvánoční program toho však slibuje daleko víc. Adventní trhy oživí koncerty různých žánrů, pro zámecké medvědy se na Štědrý den chystá hostina a chybět nebude ani velkolepý živý betlém.

„Abecedu Vánoc“ na zámku Loučeň tvoří i originální ozdoby Tříkrálového stromečku

0144 0001Loučeňský zámek přivítal o víkendu první návštěvníky, kteří měli možnost shlédnout vyšňořené stromečky v rámci prohlídek Příběh vánočního stromečku. Vše o Vánocích od A do Z vypráví kostýmovaní průvodci v rolích členů knížecí domácnosti. Knihovnu zámku opanoval vánoční stromeček se špicí až ke stropu, podobně, jako to dělává první dáma v Bílém domě.

Darujte k Vánocům zážitky. Ty z jižních Čech nadchnou nápadem, lákají na chutě i adrenalin nebo splní dětské sny

stezka 2Vánoce se blíží. Většina lidí už cítí, že svátky nastanou co nevidět. Advent je opravdu za rohem. A tak vyvstává i doplňující otázka, čím své blízké potěšit a jaký vybrat dárek pod stromeček. Přemýšlení letos může usnadnit nabídka Zážitků z jižních Čech, která čítá možnosti pro celou rodinu, adrenalin, setkání se zvířaty a mnoho dalšího.

Strašidelný kostel sv. Jiří v Lukové

0birnenkorb-mostviertel--dTo, že jsme již dali sbohem astronomickému létu, rozhodně neznamená, že tomu tak musí být i s cestováním. Letos jsme se navíc přesvědčili o tom, že sluníčko se nerado vzdává, a tak máme ještě stále naději na nějaké ty prohřáté dny. Ovšem ani v případě, že se nedostaví, není důvod ke smutku – cestování s karavanem nabízí spoustu možností, jak si nejen podzimní prázdniny užít i v případě zataženého nebe.

Dýňová přehlídka v botanické zahradě vrcholí. O víkendu se budou dlabat dýně a na Halloween se chystá lampionový průvod

o7V Botanické zahradě hl. m. Prahy vrcholí tradiční výstava dýní a dýňových aranžmá. Letošní výstava je stejně jako celá sezóna inspirována Asií a její kulturou. K vidění jsou monumentální dýňový drak, gejši, samurajové, vrcholky Himálaje, lampiony a další motivy. Zahradu zaplnilo přes 5 tun podzimních plodů různých tvarů, barev a velikostí. Královnou přehlídky je opět dýně Atlantic Giant, jež váží přes metrák a botanické zahradě ji věnoval pěstitel Jan Staněk z Horních Bludovic. Výstavu a víkendový program podpořily patronky, úspěšné české tenistky Lucie Šafářová, Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová.

LUMINA PARK - Unikátní světelný park plný atrakcí je zpět!

zakharova rodkin_francesca_photo by alain hanelÚspěšná audio-vizuální atrakce se po roce vrací do Prahy, tentokrát s novým motivem: Tajemné zahrady. Své brány otevře Lumina Park opět na koupališti Džbán na Praze 6 již 20. října 2023. Návštěvníci se mohou těšit na nové speciální efekty, interaktivní prvky a jedinečné světelné sochy. Atrakce pro celou rodinu se bude skládat ze čtyř částí – Zahrady Her, Hudby, Umění a Strachu, které dohromady nabídnou více než sto padesát instalací.

V Moravskoslezském kraji chtějí otevřít nové rozhledny a Jezerní důl s jízdou na lodičkách.

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kNahoru a dolů. Tak se dají zjednodušeně označit možnosti cestování po Moravskoslezském kraji. Po oblasti, která je proslulá těžbou uhlí, ale také břidlice, nachází se v ní řada souvisejících technických a kulturních atraktivit a – pro mnohé překvapivě – i čistá nedotčená příroda. Dá se tak třeba vylézt na rozhledny a podívat na krajinu z výšky či si prohlédnout doly i s netopýry, kteří v nich zimují. A v přípravě je také v Česku ne příliš častá projížďka na lodičkách v podzemí. Lidé by si ji měli v budoucnosti užít v Jezerním dole, kde se dřív těžila břidlice. To vše má zvýšit zájem turistů o daný kraj a lépe rozprostřít tuzemský cestovní ruch.

Podzimní prázdniny a prodloužené víkendy v Českém Švýcarsku: kam se vydat s dětmi, kde si užít klid a jaké túry podniknout

websize schoenbrunn_palace_gardens_and_gloriette_c_osterreich_werbung_photographer_mayerJedinečná pískovcová města a skalní stěny, dechberoucí rokle i soutěsky, krásné výlety... To vše vyladěné do podzimních barev. Kouzelná oblast národního parku České Švýcarsko a jeho okolí je balzámem pro tělo i duši. Chcete-li přijet načerpat energii a zážitky, stále máte příležitost. Na termíny podzimních prázdnin a prodloužených víkendů je ještě dostatek ubytovacích kapacit, a to i ve velmi žádaných lokalitách. Navíc si přírodní krásy i kulturní památky vychutnáte bez davů turistů, kteří sem standardně míří především v hlavní sezóně.

Strana 2 z 60