TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

ADVENTNÍ TIP: Na vánočním trhu na zámku Dobříš nasajete sváteční atmosféru všemi smysl

 havel_jpg_3_hotelNádvoří zámku Dobříš se v sobotu 10. prosince promění v rozmanité adventní tržiště, na kterém si na své přijde úplně každý. Vánoční trh, nad kterým převzala záštitu paní Livia Colloredo-Mannsfeldová, nabídne půvabnou a klidnou adventní atmosféru.

Maketa Lennonovy zdi se vrací z Paříže do ČR. V příštím roce se do Evropy vydá znovu

peacock-restaurant-1Lennonova zeď znovu ve světě poukázala na význam míru a svobody. Tentokrát však namísto pražské památky šlo o nafukovací repliku nově přemalované Lennonovy zdi z dílny brněnských výrobců nafukovadel. Jako předloha pro potisk modelu posloužila právě nová výzdoba zdi, kterou na pražském happeningu vytvořilo 27 umělců z EU a speciální hosté z Ukrajiny a Norska. Model už má za sebou výjezd do Paříže a nyní se vrací do ČR.

Jaká byla sezóna letních zájezdů v cestovních kancelářích v Evropě? ČR se nevymyká pozitivním evropským trendům.

palmillaPodobně jako v České republice, i v celé Evropě se prodeje zájezdů a cestovních služeb vracejí k původním číslům předpandemického roku 2019. Nad úrovní roku 2019 jsou vykazovány prodeje dokonce ve 22,2 % evropských zemí. Celkově zaznamenal výjezdový cestovní ruch EU během léta 2022 pokles oproti r. 2019 o přibližně 20 % (odpovědělo 61,1 % čl. zemí). České cestovní kanceláře a agentury v letošním roce předpokládaly návrat na 80-90 % obratu roku 2019, což se úspěšně podařilo. Zájem českých turistů o dovolené tak koresponduje s evropskými trendy.

Český turismus podrželi hosté ze zahraničí. Rostoucí náklady ale mohou být pro hotely a restaurace fatální

snmek 288Český turistický průmysl se v letní sezóně 2022 přiblížil číslům z předcovidových let. Radost z návratu turistů však majitelům hotelů a restaurací i dalším provozovatelům služeb kalí strmý růst nákladů, které si ukrajují velkou část jejich tržeb. Situace v odvětvích závislých na turismu bude podle odborníků zejména v regionech kritická, protože provozovatelé zatím nestihli obnovit své rezervy. Mění byznysové i marketingoví strategie, hledají efektivní řešení a nové příležitosti.

Lužnou čeká Poslední parní víkend, návštěvníci se mohou těšit na jízdy parními vlaky

stezka 2Poslední parní víkend, tak se jmenuje akce, která se o víkendu 29. – 30. října uskuteční v Lužné u Rakovníka. Návštěvníci se budou moci svézt parními vlaky v čele s lokomotivami Všudybylka a Kremák. Po muzejní úzkokolejce vyjede Strašidelný expres. Akce symbolicky uzavře letošní parní sezónu v ČD Muzeu.

Strana 10 z 107