Styl

Tradiční kyperský karneval

Celoroční  kulturní a společenský  program na Kypru má své stálice a rozhodně se vyplatí  naplánovat si cestu tak, aby si každý mohl užít aktivity dle svého výběru. Únor přináší tradiční karneval – desetidenní období, plné veselí a dobrého jídla. Ne nadarmo se první týden jmenuje „masový“ , přednost mají masitá jídla, druhý týden je týdnem „sýrovým“, s převahou mléčných dobrot.

Navštivte termální lázně Laa

therme laaPonořte se do světa plného vody, tepla, světla a hudby. Vodopády, vířivky, barevné světelné paprsky a jemná podvodní hudba očarují Vaše smysly. Termální lázně najdete v rakouském příhraničním městečku Laa an der Thaya. Malé náměstí, pár obchůdků a menší supermarkety na jeho okraji – to je na první pohled vše, co zde uvidíte.

Berlín aneb metropole hledá novou tvář

Dnešní Berlín je městem světového formátu, leží v srdci starého kontinentu, je kreativní a pulzující jako nikdy předtím, je magnetem miliónů návštěvníků, metropolí velmi otevřené, mezinárodně orientované a pohostinné země. Reprezentuje nové Německo, jak jej svět dosud neznal.

3 dobré rady pro správný výběr hotelu

1157872240Dovolenou si chce pořádně užít asi každý. A klíčem ke spokojenosti je hned vedle vhodné destinace i výběr toho pravého ubytování. Můžete si nechat poradit třeba od Tatiany Polákové z Neckermann CK, která doporučuje zaměřit se na tři základní vodítka.

Moc a sláva ve znamení hradu: Norimberk

Kupci, vynálezci a učenci: ti všichni Norimberk ve středověku proměnili v jedno z nejpřepychovějších měst celé širé země. Pod ochranou hradu rozkvétalo řemeslo a umění, město ožilo svobodným, novým duchem, a málokde jinde se žilo tak dobře – a bylo možné tak hodně zbohatnout.

5 důvodů, proč přemýšlet o letní dovolené už v zimě

1neckermann ck chalkidiki2Venku mrzne až praští a jestli platí staré pořekadlo „duben, ještě tam budem,“ nejsou na několik následujících měsíců vyhlídky nijak růžové. Možných způsobů, jak se zahřát, je několikero. Můžete zalézt pod peřinu, rozproudit krev svařákem a nebo se zasnít u mapy a naplánovat si letní dovolenou u moře. Poslední možnost se navíc vyplatí hned několikrát a my víme proč.

Pozvánka: Poznejte tajemství mnichů Shaolin Kung

shaolin v laaVydejte se s rodinou či přáteli ve středu 8. února jen kousek za hranice k našim rakouským sousedům a budete mít možnost vychutnat si atraktivní kombinaci vystoupení legendárních mnichů z čínského kláštera Shaolin s relaxací ve vyhlášených termálních lázních Therme Laa.

Oslavte svatého Valentýna nevšedním zážitkem!

Svátek svatého Valentýna se blíží a pokud ještě přemýšlíte čím letos překvapit svou drahou polovičku inspirujte se tipy  na ta nejromantičtější místa, kde strávit tento výjimečný den. Nechte se hýčkat v luxusu zámeckých komnat anebo udělejte radost svému partnerovi nevšedním zážitkem. Ať už se políbíte na zámku nebo na sjezdovce, letos si svatého Valentýna opravdu užijete!

Turecko: ideální místo pro relax

Turecko platí v současnosti za jednu z nejvyhledávanějších destinací českých turistů, kteří si oblíbili například dlouhé písečné pláže Turecké riviéry. Ta se rozprostírá v délce asi 300 kilometrů podél 3000 metrů vysokého pohoří Taurus a nabízí převážně písčité nebo oblázkové pláže.

Strana 54 z 57