Styl Styl Drtivá většina Čechů a Slováků se chce zlepšit v sexu

Drtivá většina Čechů a Slováků se chce zlepšit v sexu

love4Drtivá většina Čechů a Slováků touží zlepšit v nejintimnějších chvílích vlastní výkonnost. Alespoň to vyplývá z výsledků Národního výzkumu sexuálního chování, který provedla agentura STEM/MARK během letošního září a října. Problémy s erekcí v něm otevřeně přiznalo 16 % dotázaných mužů, ale lepší výkon v posteli a intenzivnější sexuální prožitek pro sebe i svého partnera si přeje až 93 % respondentů, kteří se na výsledcích šetření podíleli.

Exkluzivní výzkum pořádaný agenturou STEM/MARK,a.s. ve spolupráci se značkou Clavin® Gold zahrnuje vzorek téměř 1700 respondentů. Na otázky zaměřené na sexuální chování, milostný život a záležitosti, které ho ovlivňují, odpovídalo více než 1 100 Čechů a 500 Slováků. Čtyři pětiny zkoumaného vzorku tvoří muži, pětinu ženy.

V rámci šetření byli osloveni lidé nad 35 let věku, různého vzdělání a stavu, výzkum pokrývá všechny regiony České a Slovenské republiky. Z výsledků vyplynula řada zajímavých údajů vykreslujících sexuální chování, praktiky, tužby a rozdílnosti vzorku českých a slovenských mužů a žen.

„Cílem Národního výzkumu sexuálního chování bylo popsat, jak se dnes v milostném životě chovají Češi a jak Slováci. Jaký pohled na věc mají muži a jaký ženy, co nás odlišuje a co nás naopak spojuje. Jaké problémy lidi v sexu trápí a jak je řeší a zda existují nějaké nenaplněné sexuální touhy nebo bariéry,“ přiblížil ředitel společnosti STEM/MARK Jan Tuček. Výsledkem výzkumu bylo několik zajímavých hlavních zjištění a množství okrajových výstupů týkajících se intimního života, návyků, tužeb a preferencí zpovídaného vzorku osob, reprezentujícího Českou a Slovenskou republiku.

Porovnáváme-li Čechy a Slováky, zajímavý rozdíl mezi oběma národnostmi je například v oblasti autoerotiky. Celých 58 % Slováků se podle svých odpovědí autoerotice vůbec nevěnuje, ale mezi Čechy je to jen 38 %,“ popsal jedno z témat výzkumu Tuček.

Výzkum mimo jiné prozradil, že třetina respondentů je se svým sexuálním životem nespokojena nebo spíše nespokojena. Nespokojenci si v 60 % stěžují na nízkou frekvenci pohlavního styku, chtěli by jej častěji. Za nedostatkem sexu podle výzkumu velmi často stojí pracovní vytížení a únava. Až třetině tvrdě pracujících už na sex nezbývají síly. „Zajímavé například je, že osmdesát procent mužů dělá první krok a je iniciátorem milostného aktu, přitom celá třetina by byla raději, kdyby je naopak svedla partnerka,“ přiblížil ředitel agentury STEM/MARK Jan Tuček.

Zlepšení svého sexuálního výkonu by si přáli téměř všichni z dotázaných, kteří v odpovědích přiznali problémy s erekcí. Touhu po mocnějším výkonu ale ve výzkumu prozradilo i 43 % těch, které žádné potíže s erekcí údajně netrápí.

V choulostivé oblasti mužské potence výzkum mimo jiné ukázal, že muži upřednostňující klasické trenky před boxerkami si častěji než ostatní stěžují na nízký prožitek a problémy s erekcí. Lidé s potížemi s erekcí nebo slabým sexuálním prožitkem se také podle šetření častěji rekrutují z řad nesportovců a většina lidí s neuspokojivým výkonem se nikdy neodhodlá k řešení svého problému.

love4