Styl

MALLORCA – ostrov klidu

Pozvánka: povídání o ostrově Mallorca, který skývá velké poklady. Španělsko je kultura. Kultura je cestování MALLORCA – ostrov klidu. Kdy: 17.1.od 18 hodin. Kde: Instituto Cervantes de Praga

Kulturní události německého Porýní

Do níže uvedených měst se lze dostat z Prahy a zpět sedm dní v týdnu rychle a levně prostřednictvím nízkorozpočtové letecké společnosti Germanwings, která je jednou z nejúspěšnějších ve své oblasti. Základny jsou strategicky rozmístěny na šesti významných německých letištích - Kolín nad Rýnem/Bonn, Stuttgart, Berlín, Schönefeld, Hamburk, Dortmund a Hannover.

Via ferraty - tipy pro začátečníky i zkušené horaly

Via ferrata (italsky "železná cesta") je horská cesta v náročném terénu, která je vybavená pevnými lany, skobami, žebříky a mosty. Tyto prvky umožňují spojení jinak izolovaných cest a vytvoření turistických tras, které jsou přístupné i lidem bez jakýchkoliv zkušeností s lezením.

Evropským vítězem titulu UNESCO-City of Design se stal Berlín

Hlavní město Německa se stalo jako jediné město v Evropě nositelem titulu UNESCO-City of Design a bylo zařazeno do globální „Sítě kreativních měst“ OSN. Pro město je to veliká výzva, protože berlínská moderní scéna designu se vyznačuje rozmanitostí, množstvím nápadů a odvahou k experimentu, která má obrovský potencionál do budoucnosti.

Tajemný svatovítský poklad je přístupný veřejnosti

Tajemný, unikátní, velkolepý, nádherný - všechna tato slova vystihují Svatovítský poklad, který si od 17. prosince můžete zblízka prohlédnout. Jedinečný chrámový poklad vyniká nejenom svou krásou, ale také svým stářím. Nejstarší jeho části spadají až do doby knížete Václava.

Tradiční bláznivý karneval v Kolíně nad Rýnem vyvrcholí v únoru

arodjkyTradiční karneval v Kolíně nad Rýnem vyvrcholí „bláznivými dny“, které proběhnou od čtvrtka 16. února do středy 22. února 2012. Mottem karnevalu je tentokrát heslo: „Jedem Jeck sing Pappnas!“ (Každý šašek má svůj červený nos).

5 mýtů o lyžování

alkohol na sjezdovce zdroj foto neckermann ckDokonce i v dnešní době, kdy zimním sportům holduje stále více a více lidí, panují na tomto poli některé zažité mýty, které sice nemají reálné opodstatnění, ale často se jimi nejeden lyžař řídí. Které to jsou? Specialisté dali dohromady pět nejčastějších mýtů a polopravd, které se (nejen) na sjezdovkách mnohdy uplatňují

Zámek Moritzburg a Tři oříšky pro Popelku

Zámek Moritzburg, který leží pouhých 20 minut jízdy autem od centra Drážďan, je obklopený nádhernou krajinou lesů a rybníků. Barokní lovecký letohrádek Augusta Silného, saského kurfiřta a krále polského, se v zimě 1972/73 proměnil v pohádkovou kulisu českoněmecké koprodukce filmu "Tři oříšky pro Popelku".

125. výročí vzniku automobilu: Kam za zážitky

Zastávka v boxu v Tübingenu: Tady se rozzáří oči malých i velkých mužů, neboť vedle červeného veterána Porsche tu stojí i klasický modrý Mercedes. Oba jsou tak blízko, že se jich můžete dotknout, protože v muzeu „Boxenstop“ v Tübingenu nejsou žádné zábrany.

Strana 55 z 57