Styl

První cesta kolem světa soukromým letadlem v České republice

Dne 30. března ráno odletěl na první Cestu kolem světa unikátní zájezd cestovní kanceláře ESO travel. Letoun Boeing 737-800 letecké společnosti Travel Service byl speciálně upraven na 64-místnou konfiguraci Business Class. Klienti tak Cestu kolem světa absolvují ve střední Evropě v dosud nevídaném komfortu. Jedná se o první zájezd "Cesta kolem světa", kdy klienti nečekají na letadlo, ale letadlo na klienty.

Jihotyrolské víno, špek a jablka - Nová evropská strategie bezpečnosti potravin

Nová evropská strategie bezpečnosti potravin – pokračování Jihotyrolská jablka, víno a špek s označením záruky kvality, původu, chuti a tradice V Jižním Tyrolsku v italských Dolomitech hraje důležitou roli zemědělství a kuchařské umění.

Romy Schneiderová v bonnské umělecké síni

Výstavní a umělecká síň Spolkové republiky Německo představí od 5. dubna do 24. června 2012 výstavu věnovanou slavné německé herečce Romy Schneiderové.

Nejdrsnější reality show světa míří do kin!

hungergames071911-thumb-550x415-67026Po Harrym Potterovi a Twilight sáze se mohou fanoušci fantasy těšit na další dávku napětí. Úspěšná knižní fantasy série americké spisovatelky Suzanne Collinsové s názvem HUNGER GAMES se dočkala filmového zpracování! Premiéra filmu je pro Českou republiku naplánována na březen 2012!

Cáchy se roztančí v rytmu tanečního festivalu Schrit_tmacher

Německé město Cáchy hostí od 25. února do 3. dubna 2012 tanečníky ze všech koutů světa v rámci tanečního festivalu Schrit_tmacher 2012 - just dance.

Albert Oehlen – retrospektivní výstava v Bonnu

Muzeum umění v Bonnu hostí od 1. března do 3. června 2012 retrospektivní výstavu současného německého malíře Alberta Oehlena. Oehlen se narodil roku 1954 v německém Krefeldu a převážnou část svých obrazů vytvořil v Kolíně nad Rýnem. Jeho třicetileté dílo je definováno především skepsí vůči prostředkům malby.

Antonín Dvořák v Národním muzeu

Celý svět si připomíná 170. výročí narození nejznámějšího českého skladatele Antonína Dvořáka. Národní muzeum oslavuje toto datum velkolepou vystavou v Českém muzeu hudby, v unikátním prostoru bývalého chrámu sv. Máří Magdalény na Malé Straně.

Jižní Tyrolsko – gurmánský ráj

Ať už máte chuť na čerstvé plody moře, jablečný závin nebo sklenku domácí grappy – jihotyrolské horské chaty všechny vaše touhy zcela jistě uspokojí. Po dni plném sportování na sjezdovkách vám bezpochyby přijde vhod odpočinek v útulném prostředí horské restaurace. Určitě ochutnejte některou ze specialit místní vynikající kuchyně, která jedinečným způsobem kombinuje to nejlepší z italské, tyrolské a ladinské kulinářské tradice. Ideálními gurmánskými oblastmi jsou v Jižním Tyrolsku třeba Alta Badia, Kronplatz/Plan de Corones či údolí Gröden/Val Gardena.

Lyžování jako anti-aging faktor

Natankovat sluneční energii a vychutnat si doznívání zimy z její nejkrásnější stránky. Stále více nadšenců čeká s jarní dovolenou na březnové či dubnové sluníčko. V rakouských lyžařských oblastech si každý určitě vybere – lze volit jak lyžování v prašanu na ledovcích, tak i na firnu v nižších horských polohách.

Strana 53 z 57