Top Hotely Top Hotely Co vás čeká v Dětenicích

Co vás čeká v Dětenicích

ivmuyz9hciypr-1qd5q-bibr6ouzwd1r hww90oklmznhxq4aw1rg0o5jenwxzjpu1gkw10

V Zámeckém resortu v Dětenicích můžete zažít výlet do středověku a zakusit na vlastní kůži, jak žili naši praprapředkové. Ale nemusíte se bát, nemají tam stroj času, jen dokonalé kulisy středověkého života.

Ve Středověkém hotelu vás vtáhne atmosféra dávných věku hned při vstupu – světlo svící, masivní dřevěné trámy, kamenná podlaha, kožešiny na zdech. V pokoji vás čekají široké postele z hrubě tesaných trámů s pruhovanými duchnami, dřevěné truhly a starobylé skříně. Jak je to s hygienou? Jste ve středověku – takže suchá latrína a zavěšená konev. Ale je to jen iluze, latrína maskuje novodobý splachovací záchod a konev sprchu s teplou vodou. Ani o elektrické osvětlení nepřijdete, jen jsou žárovky kryté železnými stínítky.

Rozhodně byste si neměli nechat ujít večeři ve Středověké krčmě. Čekají vás – jak jinak – středověké pokrmy a místní Dětenické černé a světlé pivo. Kromě pondělí si u večeře užijete historický program. Ve čtvrtek jsou v krčmě upíři, ale ostatní dny vás pobaví souboje rytířů, tanečnice, výslech a poprava lapky, ohňová show a další kejklíři. Vše doprovází živá středověká kapela.

Po večeři se nasyceni a příjemně znaveni vrátíte do hotelu, zachumláte se do duchny a chystáte se na spaní. Ale pozor, v hotelu straší. Kolem půlnoci se ozývají kroky, řinčení řetězů, zlověstné mumlání a chechot. Co je za tím ukryto, na to už musíte přijít sami.

Snídaně je opět dobová. Ve stylových společenských prostorách si můžete dát zelňačku, kávu, čaj, šunku, sýry, párky, kukuřičné lupínky, medový dort a pečivo. Horkou vodu vám z velkého hrnce nalije umouněná ženština (hygiena netrpí - je to jen nalíčení).

Veškerý personál v hotelu i v krčmě s vámi bude jednat poněkud drsně a bude vám tykat. Patrně to tak ve středověku chodilo. Můžete být nazývání holotou či cháskou. V krčmě se vás zeptají: Co si dáš k žrádlu a co budeš chlastat? Nemají jídelní lístek, ale žrádelník. Přesto se tam však budete cítit příjemně a načerpáte novou energii.

Při svém pobytu si můžete prohlédnout i Zámecký pivovar, komnaty barokního zámku a na kolbišti obdivovat rytíře při turnajích

Návštěva v Dětenickém resortu je nezapomenutelným zážitkem. Více se o něm dozvíte na webových stránkách http://www.detenice.cz/, kde si můžete i objednat pobyt.

Tip: 

,,Dětenice Dětem o prázdninách,,

DĚTENICE DĚTEM O PRÁZDNINÁCH ÚTERÝ A STŘEDA DĚTÍ JE TŘEBA!

Děti do 14 let v doprovodu platících dospělých (1 dítě – 1 dospělý, 2 děti – 2 dospělí, 3 děti – 3 dospělí)

mají všechny vstupy na zámek, do pekla, do pivovaru i na rytířský turnaj ZDARMA!!

A ještě k tomu OBĚD!!! také ZDARMA!!! Krůtí steak na grilu s ½ pečenou bramborou v naší vyhlášené Středověké krčmě (1x oběd ZDARMA pro 1 dítě v případě, kdy si 1 dospělý objedná oběd také pro sebe)

NEPŘIJEDEŠ-NEZAŽIJEŠ!