Svět Svět MASTER OF THE OCEAN – O KRÁLE VLN

MASTER OF THE OCEAN – O KRÁLE VLN

lm0lkjssrn9njtx3kci9t58ka0qaj5lt4dn4adyexrqeu1i7laztawxyd6kr5juulpanupo

Po nevídaném úspěchu letošního ročníku soutěže Master of the Ocean začali organizátoři s přípravami na rok 2016. Během následujících měsíců navštíví země Evropy, Severní a Jižní Ameriky s cílem podpořit a získat pro tuto jedinečnou akci další fanoušky a sportovce.

Soutěž se každoročně koná v únoru na pláži Encuentro v Cabarete na severním pobřeží Dominikánské republiky. Jedinečnost šampionátu tkví v tom, že se zde na jediném místě soutěží hned ve čtyřech sportovních disciplinách: surf, windsurf, kitesurf a stand up paddle surf.

„Naším cílem je vytvořit z Master of the Ocean jedničku mezi světovými šampionáty, vždyť zde o titul krále a královny vln závodí ti nejkomplexnější soutěžící," říká zakladatel soutěže Marcus Bohm a dodává: „Vody v Cabarete jsou dopoledne příznivé pro surfování a stand up paddlesurfing. V odpoledních hodinách se zvedá vítr, díky kterému si přijdou na své wind a kitesurfaři."

Až do roku 1980 bylo město víceméně neobjeveno, mimo hledáček turistů. V roce 1980 Cabarete navštívila dvojice nadšených surfařů, kteří odhalili jeho tajemství. Cabarete se během několika let stalo Mekkou pro všechny surfaře a vyznavače kiteboardingu. Od roku 2000 se kiteboarding řadí mezi velmi módní a vyhledávané sporty. Každý rok se zde pravidelně koná celá řada menších nebo větších soutěží dosahujících mezinárodního věhlasu.

V souvislosti se schválením kiteboardingu jako olympijské disciplíny v Tokiu v roce 2020 je nyní cílem organizátorů, více než kdy jindy, proslavit Cabarete ve světě. Kromě již zmiňovaného kiteboardingu si v této oblasti můžete plně vychutnat jízdu na horském kole, na koni, nebo canoying. Pro skutečné sportovce je toto místo rájem na zemi.

Letos titul vyhrál po druhé za sebou Zane Schweitzer z Havaje. Druhé místo získal Samuel Perez Hultz, rodák z Cabarete žijící na Havaji. Jako třetí se umístila Wylder Fiona z Oregonu, jež porazila mužské protějšky v jejich kategorii. Ročník 2015 natáčela televize ESPN vysílající pro více než 40 milionů diváků. Na akci byli přítomni i redaktoři magazínu The Kiteboarder (USA) a Surfers (Německo). Letenky pro sportovce poskytla aerolinka Delta Air Lines. Ročník 2015 podpořila mj. společnost Europcar, Orgullo de Mi Tierra|CCN, Ministerstvo sportu a Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky, Millennium Resort and Spa a další.

Pro více informací navštivte:www.masteroftheocean.com