Svět Svět Ekoturistika – dva nové ekologické projekty na ostrovech Kneiss

Ekoturistika – dva nové ekologické projekty na ostrovech Kneiss

iles kneissDva nové ekologické projekty, které budou stát 200 tisíc tuniských dinárů, byly spuštěny na souostroví Kneiss. Tyto dva projekty, placené Švýcarskou konfederací a Světovým ekologickým fondem (FEM), budou probíhat po dobu dvou let. Jejich úkolem je zachování přírodního prostředí tohoto souostroví skládajícího se ze čtyř ostrovů, které byly v roce 1993 vyhlášeny chráněnou oblastí.

V plánu je citlivě přesvědčit místní obyvatelstvo z oblasti El Ghraiba tak, aby se do ochrany prostředí aktivně zapojilo.

Druhý plán týkající se zapojení místních obyvatel z oblasti Hchichina, Smara a Khaouala do ochrany prostředí je řízen Mezinárodním centrem technologií životního prostředí v Tunisu (CITET). Tyto projekty chtějí ochránit hlavně rybolov, květenu a ptactvo tohoto souostroví. Na ostrovech je často nedostatek přírodní potravy, dochází zde pytláckému rybolovu a různým praktikám, které následně zamezují přezimování migrujících ptáků.

„Med Even Tun“

Mezinárodní svaz na ochranu přírody (UICN) organizuje od 19. do 23. listopadu 2012 v Tunisku informační týden pod názvem „ Med even tun“, aby seznámil se svou činností širokou škálu představitelů státních, vědeckých a občanských organizací.

„Med even tun“ upevní již existující spolupráci mezi členy UICN v Tunisku a umožní nová partnerství a nové budoucí iniciativy tak, aby došlo k realizaci programu „Afrique du Nord de l´UICN 2013 – 2016“.

iles kneiss