Svět Svět Cestovatelským hitem zimy je Florida, nyní dostupnější než kdy dřív

Cestovatelským hitem zimy je Florida, nyní dostupnější než kdy dřív

sync03

Uvažujete, že se ještě letos v zimě podíváte někam za teplem, než se k nám do Čech vrátí trochu vlídnější počasí, a ještě jste se nerozhodli kam? V kurzu je teď Florida. A možná vás překvapí relativně příznivá cena letenek, která v posledních letech klesá. Destinace, jež byla dříve především cílem známých celebrit, už tedy není vůbec finančně nedostupná.

Na Floridu během zimních a jarních měsíců

„Hlavní sezóna na Floridě trvá od prosince do března, kdy zde panují příjemné teploty. V létě dokáže teplota vystoupat často i nad 30 stupňů Celsia. Také teplota moře se pohybuje okolo 30 stupňů,“ vysvětluje Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu.

Pro zdejší specifické klima je však typická také vysoká vlhkost. V kombinaci s nížinatou krajinou to má za následek vysokou hladinu spodní vody. Domy zde proto většinou nemívají sklepy. „Současné období je tedy ideální k naplánování nezapomenutelné dovolené,“ uvádí Trejbal a dodává: „Před cestou si však nezapomeňte vyplnit povolení ESTA, které musí být schváleno nejpozději 72 hodiny před tím, než se do USA vydáte. Také se připravte na rozhovor s celním úředníkem, který probíhá na posledním letišti před USA.“

Nekonečné možnosti zábavy za stále nižší cenu

Když se řekne Florida, určitě si každý vybaví písečné pláže v Miami nebo hokejový klub Florida Panthers, jehož barvy v současnosti hájí i Jaromír Jágr. Konkrétně do Miami se na Letušce.cz v loňském roce prodalo více než 1 600 letenek, což bylo o polovinu více než v tom předchozím. „Průměrná cena letenky přitom meziročně klesla z 17 497 Kč na 15 662 Kč. Ceny letenek ale začínají už na 11 092 korunách,“ doplnil Trejbal.

Mladší cestovatelé určitě nezapomenou na zábavní parky v čele s orlandským Walt Disney Worldem. Pokud máte objevitelského ducha, rozhodně byste si neměli nechat ujít návštěvu vesmírného střediska Kennedy Space Center na Mysu Canaveral, odkud startovaly ty nejslavnější raketoplány NASA. V obrovském komplexu nechybí ani návštěvní středisko s řadou muzeí a atrakcí.

A ani ten, kdo by se raději podíval do přírody, nepřijdete na Floridě zkrátka. Přírodu zde totiž netvoří jenom pláže s palmami. Na jejím území se nachází také řada národních parků. Nejznámějším z nich jsou močály Everglades v jižní části poloostrova, ve kterých se to jen hemží aligátory. Navštívit je na speciálních vznášedlech bude zaručeně nezapomenutelný zážitek.