Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Změny v botanické zahradě v Troji – areál se dočkal propojení

Změny v botanické zahradě v Troji – areál se dočkal propojení

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7ja

Botanická zahrada hl. m. Prahy si pro své návštěvníky připravila velkou novinku. Areál venkovních expozic a areál u skleníku Fata Morgana budou poprvé v historii propojeny. Lávka, po níž bude možno chodit z jedné části do druhé, bude otevřena při zahájení výstavy orchidejí, tedy již 3. března.

Doposud byla zahrada rozdělena úvozovou cestou spojující Troju se Sídlištěm Bohnice. Vybudováním lávky se nyní výrazně zvýší komfort návštěvníků a zjednoduší prohlídka celého areálu. Botanická zahrada současně dokončuje další významné projekty, jako je multifunkční objekt nového výstavního sálu a zázemí pro návštěvníky a zaměstnance nebo rekonstrukce viničního domku, kde vznikne nový degustační prostor. Již 3. března začíná v botanické zahradě výstava Orchideje, poklady vietnamské džungle.

„Rok 2023 bude z pohledu rozvoje zahrady rokem skutečně přelomovým. Propojení areálu zahrady si troufám pokládat za historický mezník. Oddělené části nám dlouhodobě komplikovaly provoz, nepohodlné to bylo ale zejména pro naše návštěvníky. Lávka spojující venkovní expozice se skleníkem Fata Morgana výrazně zvýší jejich komfort a zjednoduší pohyb v zahradě. V okolí lávky navíc připravujeme nové expozice, které budou mít jak relaxační, tak vzdělávací charakter – jedná se o expozici Evoluce rostlin a Japonské mlžné lesy. Rovněž bych rád upozornil, že ještě v letošním roce dokončíme další projekty, které zvýší komfort a zpříjemní pobyt v naší zahradě. Věřím, že návštěvníci všechny tyto změny ocení,“ říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.