Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Vyjádření Asociace českých cestovních kanceláří a agentur k aktuálnímu doporučení MZV k cestám do Egypta

Vyjádření Asociace českých cestovních kanceláří a agentur k aktuálnímu doporučení MZV k cestám do Egypta

pyramids-giza-egypt-backgrounds-wallpapersCestovní kanceláře pozastavily organizování fakultativních výletů z preventivních důvodů.

V návaznosti na upozornění a doporučení Ministerstva zahraničních věcí ČR z dnešního odpoledne, ve kterém informuje, že ve středu 14.8.2013 v Káhiře byly armádní a policejní složky pověřeny, aby postupovaly striktně a zatýkaly ty, kteří by ohrožovali bezpečnost a zdraví veřejnosti, sdělujeme následující:

Násilné střety probíhají ve velkých městech jako je Káhira, Alexandrie, Suez apod., kam turisté necestují, nikoliv v turistických letoviscích u Rudého moře. I zahraniční ministerstva informují, že v turistických střediscích u Rudého moře panuje klid, turisté se zde s žádnými nepokoji a protesty nesetkali.

České MZV dnes v 16 hodin sdělilo, že bezpečnostní situace v turistických letoviscích u Rudého moře je v současném období relativně klidná a pod kontrolou vládních složek. Ministerstvo informovalo i zaregistrované občany ČR v systému DROZD, aby necestovali individuálně po Egyptu.

Tento výjimečný stav v Egyptě tak zasahuje do nabídky fakultativních výletů cestovních kanceláří. Organizaci výletů v místě pobytu cestovní kanceláře již pozastavily, dokud se situace neuklidní. Čeští turisté z preventivních důvodů tak nevyjíždějí během pobytu mimo letoviska.

Podle oficiálních statistik navštívilo Egypt za účelem dovolené v loňském roce celkem 238 tis. občanů ČR. Egypt tak patří mezi 6 neoblíbenějších dovolenkových destinací českých turistů.

 pyramids-giza-egypt-backgrounds-wallpapers