Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Skiareál ve Špindlerově Mlýně nabídne o víkendu více než 19 kilometrů sjezdovek

Skiareál ve Špindlerově Mlýně nabídne o víkendu více než 19 kilometrů sjezdovek

x4mj06vb19eamz87kh0adgrlvhgvgr-qib dctvyf6avlrbc0ruehpdhwkmcu2bvmd9yyyc

Díky mrazivému počasí jede zasněžovací systém ve Špindlerově Mlýně na plné obrátky, skiareál tak v nejbližších dnech otevře další sjezdovky. Již ve středu nabídne středisko večerní lyžování na Hromovce, od čtvrtka budou v provozu i červené svahy. Návštěvníci se mohou těšit na zvýhodněné skipasy, minimální fronty u lanovek nebo na unikátní Špindlerovské ledárium.

„Během svátků se opět ukázalo, že investovat do modernizace zasněžovacího systému má skutečně smysl. Systém nových zasněžovacích sprch se velmi osvědčil a v kritických dnech kolem Vánoc jsme byli jedním z mála středisek široko daleko, kde se lyžovalo.

Nebyli jsme na rozdíl od jiných resortů nuceni naše sjezdovky uzavřít," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek s tím, že doposud mohli lyžaři využívat malý hank černé sjezdovky na Svatém Petru, modrou sjezdovku ve Svatém Petru s novou vyhřívanou šestisedačkou, dva svahy na Hromovce a sjezdovky na Horních Mísečkách, kam se dalo vyjet lanovkou na Medvědín. Návštěvníci mohli lyžovat také na Stohu.

Od čtvrtka areál rozšíří provoz také na červenou sjezdovku ve Svatém Petru v trase od propojení s Hromovkou, v pátek pak pojede červená v celé délce. „Od středy zahajujeme také oblíbené večerní lyžování na Hromovce, která je v současnosti nejdelší a nejlépe osvětlenou sjezdovkou pro večerní lyžování v České republice. V provozu bude denně od 18 do 21 hodin," prozradil Čeněk Jílek. Od čtvrtka bude k dispozici lyžařům i Medvědín, skiareál kompletně otevře zdejší červenou sjezdovku. V pátek se rozjede také lanovka a sjezdovka na Labské. O víkendu tak budou moci návštěvníci využít areál téměř v celém jeho rozsahu, v provozu bude více než 19 kilometrů sjezdových tratí a všechny lanovky.

Celodenní skipasy od 550 korun

Lyžaři se nemusejí obávat ani příliš dlouhých front u lanovek. „V lednu je návštěvnost střediska tradičně menší, lidé se tedy nebudou muset tlačit ve frontách u lanovek ani na sjezdovkách. Pro lyžaře a snowboardisty jsme navíc připravili i akční ceny skipasů. Stávající věrní členové Gopass mohou v období do 21. ledna lyžovat již od 490 korun za den. Šanci na zajímavou slevu mají ale i ostatní, kteří si skipas teprve zaregistrují.

Od 11. do 15. ledna nabízíme jednodenní skipasy za 550 korun, což je o tři sta korun levnější oproti běžné ceně na pokladně," přiblížil slevové akce obchodní a marketingový ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš. Pro využívání výhod zákaznického systému GOPASS se přitom stačí jen zaregistrovat a v e-shopu si zakoupit kartu GOPASS se skipasem. Věrnostní systém nabízí i celou řadu dalších výhod, jako jsou například slevy na občerstvení nebo půjčovnu či nákup lyžařského vybavení. Více na www.gopass.cz.

Ledové sochy na Pláni

Kromě lyžování nabízí Špindlerův Mlýn možnost navštívit unikátní LEDÁRIUM s výstavou ledových soch v České republice. Ledový klimatizovaný „chrám" stojí u horní stanice lanovky na Pláních a nabízí výstavu ledových soch spojenou s kulturním odkazem Karla IV. u příležitosti 700 let výročí jeho narození. Tato zajímavá atrakce je zcela zdarma. Pro pěší návštěvníky skiareál připravil zvýhodněnou cenu zpátečního jízdného na vyhřívané šestimístné lanovce. Špindlerovské LEDÁRIUM je možné navštívit během celé sezóny do konce března.