Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Ski areál Razula: ze sjezdovky rovnou do bazénu. Nebo na frgál.

Ski areál Razula: ze sjezdovky rovnou do bazénu. Nebo na frgál.

spa hotel lanterna1

Nejen lyžování, ale také koupání v termálních bazénech, saunování nebo vynikající valašské speciality v čele s čerstvými frgály přímo u sjezdovky – to vše slibuje návštěva Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích v Beskydech. Díky ochlazení a sněžení se do Beskyd vrátila ta pravá zima, sněhové podmínky jsou výborné a Razula chystá i řadu zajímavých akcí, mj. dětské závody O pohár strašidýlka Razuláka, Maškarní lyžovačku nebo neobvyklý noční závod na běžkách Noční stopa Valachy.

 Vyžití pro dospělé i děti

Ski areál Razula je součástí Resortu Valachy, který dále tvoří hotely Lanterna, Horal a Galik s relaxačními centry v karlovickém údolí Léskové. Právě díky tomu se nabízí ideální příležitost spojit ve středisku zimní sporty s další zábavou.

Sjezdovky areálu jsou situovány u hotelů resortu, kde se dá nejen zdarma zaparkovat, ale také zaskočit doslova pár metrů za občerstvením a odpočinkem. Zatímco zkušené sjezdaře nejvíc láká hlavní sjezdovka Razula poblíž hotelu Lanterna (1 km, převýšení 210 m), rodiny s dětmi najdou ideální vyžití na sjezdovce Horal (350 m, převýšení 40 m) u hotelu Horal. Při dobrých podmínkách je tu v provozu také snowtubing. Letos bylo vylepšeno zázemí pro děti: v parku Razulák přibyl kolotoč a zázemí pro odpočinek. V areálu jsou k dispozici i lyžařská škola Sunski, půjčovna a servis.

Lyžuj a plav hodinu zdarma

Středisko se snaží lyžaře lákat na různé doprovodné akce a nabídky. Oblíbená je akce Lyžuj a plav: k celodennímu a večernímu skipasu obdržíte hodinu zdarma v termálních bazénech relaxačního centra Wellness Horal a ze sjezdovky tak můžete zaplout rovnou do vody vyhřívané až na 36°C.

Novinkou letošní sezóny je pozdní snídaně v ceně ranního skipasu. Poté, co si užijete ranní manžestr na sjezdovce Razula, vás čeká klínek frgálu a šálek kávy nebo čaje na zahřátí v Gril srubu hned u svahu. Ranní skipas platí v pondělí až pátek od 9 do 11, o víkendu od 8 do 10.

A ještě tip: pokud plánujete strávit ve Velkých Karlovicích více dnů, využijte zimní pobytový balíček v hotelech Lanterna a Horal. Zahrnuje spoustu služeb v ceně: mj. skipas, masáž či neomezený vstup do wellness center a termálních bazénů, také ubytování dětí zdarma.

Na masáž a za saunovými rituály

Co může být příjemnějšího, než se po lyžování oddat relaxaci? K tomu nabízí ideální podmínky zejména Wellness Horal vedle sjezdovky Horal. V jeho třech termálních bazénech po dni stráveném na sněhu dokonale prohřejete unavené svaly ve slané vodě vyhřívané na 36 °C. V areálu najdete i kardio fitness a saunový svět s nabídkou exotických masáží s rodilými Thajkami, Srí Lančany, Balijci či Filipínkami. Skutečnou lahůdkou jsou saunové rituály, které se tu konají až devětkrát denně.

Lyžování a relaxaci završí gurmánské zážitky. Restaurace hotelů Lanterna, Horal a Galik přináší velký výběr krajových specialit s důrazem na regionální produkty. Malým hostům čekání na jídlo ukrátí dětské koutky či bowling.