Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Letní sezóna na Lipně bude unikátní

Letní sezóna na Lipně bude unikátní

img 0761

Zcela unikátní bude letošní letní sezóna v Lipně nad Vltavou. Oficiálně a slavnostně začne tuto sobotu 18. května v kempu Lipno Modřín a již tradičně bude spojena s populárním závodem dračích lodí Lipno Dragon Boat Race 2013.

„Na toto zahájení sezóny jsme připravili opravdu velmi pestrý program pro návštěvníky všech věkových kategorií. Lidé se mohou těšit například na pohádky Červená Karkulka či Perníková chaloupka, bitvu o poklad kapitána Silvera nebo výtvarné dílny pro děti. Večer si pak budou moci účastníci užít koncerty, kdy hlavní kapelou večera bude Pakáš,“ informovala ředitelka společnosti Lipensko Jitka Fatková, která akce na Lipně spoluorganizuje.

Zahájení sezóny bude unikátní i ustanovením nového českého rekordu. „Před měsícem vyjel na longboardu (obdoba skateboardu) z Lipna nad Vltavou Pavel Šimeček na cestu podél hranic kolem České republiky. Dojede ve 13 hodin, a pokud se mu to podaří, tak vytvoří český rekord. Bude nejen prvním, který nejen objel Českou republiku na longboardu, ale zároveň i prvním, kdo Českou republiku obkroužil, a to už je výsledek,“ sdělil mluvčí společnosti Lipno Servis Jiří Falout.

Akcí, které se letos na Lipně uskuteční, jsou desítky. O týden později se v Lipně pojedou dvě rychlostní zkoušky Rallye Český Krumlov. „I tato akce už je neodmyslitelně s Lipnem spjata. Pro diváky a fanoušky rallye budou připraveny speciální cenové balíčky, aby si mohli Lipno nad Vltavou
co nejvíce užít,“ sdělila Fatková.

Další sobotu, tedy 8. června, se bude konat další z dětských dnů, kdy se návštěvníci zábavnou formou dozvědí, jak pracuje při záchranné akci policie, armáda, hasiči, vodní záchranná
a horská služba. „Pro děti pak opět budou nachystány soutěže právě se záchranářskou tématikou. Součástí akce bude i záchrana vrtulníkem. Akce se bude konat na Stezce korunami stromů, stejně jako na centrálním parkovišti u nástupního místa lanovky,“ dodala Fatková.

Stezka korunami stromů oslaví první narozeniny Slavnostmi dřeva

Prázdniny na Lipně začnou Slavnostmi dřeva. Dvoudenní akce (29. a 30. 6.), během které se budou vyřezávat sochy ze dřeva, budou probíhat soutěže pro děti, trhy, ale zároveň bude doplněna kulturou v podobě koncertů Tara Fuki a Ivy Frühlingové, se bude konat v prostorách Stezky korunami stromů.

Festival nového cirkusu Letní Letná podruhé na Lipně

Od 30. června do 6. července bude centrální parkoviště v Lipně nad Vltavou hostit festival nového cirkusu a divadla Letní Letná. Hvězdou toho letošního bude soubor My!LaiKa - vzdušná akrobacie, žonglování, akrobacie na trapéze a na kole, hra s loutkou, živá hudba... To vše míchají čtyři herci
z Německa, Itálie, Holandska a Argentiny do zábavného kolotoče absurdních situací.

Závěr prázdnin bude patřit akci LIPNO SPORT FEST

Devět dnů bude Lipno nad Vltavou hostit sportovně kulturní festival LIPNO SPORT FEST. Pozvání přijali nejen olympionici, tak jako tomu bylo v loňském roce, ale tentokrát budeme účastníky učit zdravě sportovat i odpočívat. Připraveny jsou kurzy plavání, in-line bruslení, cyklovýlety, cvičení
pro ženy, ranní běhání a mnoho další. Program pak doplní divadelní pohádky pro děti či koncerty.

Letošní novinkou je Hopsárium

Active Park Lipno, to je spousta aktivit na jednom místě - Lanový park, Bikepark, Frissbee Park, Letní lanová dráha, Aquaworld Lipno, k tomu půjčovny kvalitního sportovního vybavení INTERSPORT Rent či půjčovna šlapadel či kajaků.

„Letos jsme opět vsadili na nízkou cenu půjčovného za kolo, která je 192 korun za den. Brát si kola
na Lipno se vzhledem k těmto cenám nevyplatí, lidé to vědí a půjčují si je,“ prohlásil ředitel společnosti Lipno Servis Petr Dušek.

Novinkou letošního léta je pak Hopsárium. „Spousta zábavy pod jednou střechou – prolézačky, skluzavky, míčkový bazén, hřiště pro ty nejmenší děti. Navíc v případě hezkého počasí bude v provozu i venkovní část s dlouhou sjezdovkou na nafukovacích kruzích a také dráha pro šlapací auta pro děti
i dospělé,“ sdělil Michal Lojka, která je provozovatelem Hopsária.

Jurty, teepee, podsady

Další novinka v Lipně nad Vltavou se týká Campingu Lipno Modřín, kde bude tuto sobotu zahájena sezóna. Kromě úprav okolí, kdy pracovníci vysázeli desítky tují, tu vznikla zóna zážitkového bydlení.

V horní části vzniklo městečko čítající dvě jurty, dvě pravá indiánská teepee a čtyři stany
s podsadou. „Jsme jediným kempem v České republice, který nabízí společně tyto netradiční formy ubytování. Je o ně velký zájem. Například na jurty jsme první rezervace přijímali už v prosinci loňského roku,“ uvedl Falout. Zdůraznil i věrnostní program kempu. Hosté, kteří se ubytují, mají zdarma nárok na speciální slevovou kartu hosta Lipno Card, na níž najdou exkluzivní slevy, která běžná Lipno Card neobsahuje. Důležitou zprávou je, že ceny v kempu zůstaly na stejné úrovni jako vloni.