Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Krkonošské pohádky na Stezce korunami stromů v Janských lázních

Krkonošské pohádky na Stezce korunami stromů v Janských lázních

8iigqblq4

Stezka korunami stromů Krkonoše chystá na konec září pro své návštěvníky další tematický zážitek. Všechny příznivce pohádek vyzívá k návštěvě populární vyhlídkové věže, tentokrát pod dohledem Krakonoše, bájného ducha a vládce krkonošských hor.

Vydejte se od kořenů až ke korunám stromů pod dohledem Krakonoše, který po několik století chrání lesy Krkonoš. Zavzpomínejte spolu s vašimi ratolestmi na dětská léta a svět pohádek, nedílnou součást naší lidové kultury. Celý program je připraven ve spolupráci se Správou Krkonošského národního parku. V průběhu celého dne se můžete těšit na odborný výklad průvodců, kteří se s vámi vydají na cestu do korun stromů. S radostí odpoví na veškeré otázky týkající se okolní flóry a fauny, podělí se o zajímavé informace o tomto majestátním pohoří. Komentované prohlídky s výkladem na vás čekají 3x za den a jsou již zahrnuty v ceně vstupenky. Mimo Krakonoše se na děti těší maskoti Stezky Emil a Emilka, kteří jim zpříjemní procházku lesem a rádi se s dětmi i dospělými vyfotí.

Pokud vám po procházce vyhládne, můžete navštívit restauraci Stezky, kde budou po celý prodloužený víkend servírovány krkonošské speciality. Akce bude probíhat 28. září od 10:00 do 17:00 a na komentované prohlídky se můžete těšit v 10:00, 13:00 a 16:00. Vstupenky jsou k zakoupení na e-shopu či pokladně Stezky.

Jak je tomu již zvykem, program na Stezce tímto nekončí a oslavy budou pokračovat hned o víkendu 1. října, kdy probíhá Mezinárodní den seniorů. V tento výjimečný den na ně čeká akce na vstupenky, při zakoupení jedné je druhá zcela zdarma. V restauraci Stezky se po celý den budou za zvýhodněnou cenu servírovat sezonní krkonošské speciality. Mezi přednosti Stezky patří, že je bezbariérová a na vrchol věže vede pouze mírné stoupání. Procházku a výhledy do krajiny si tak mohou užívat maminky s kočárky i vozíčkáři.