Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Kamenec ovládne světová špička skibobistů včetně kokosů na sněhu z Brazílie!

Kamenec ovládne světová špička skibobistů včetně kokosů na sněhu z Brazílie!

imgp3926
imgp3926

Finále světového poháru v jízdě na skibobech se uskuteční již příští týden ve skiareálu Kamenec v Jablonci nad Jizerou, který je i domovskou scénou největších českých legend skibobu bratrů Hlaváčových a Aleny Housové. Všichni příznivci jízdy na třech lyžích jsou zváni od 13. do 16. března, aby nejen fandili, ale vyzkoušeli si i skibob na vlastní „lyžařskou kůži“.

Program začíná ve čtvrtek 13.3. a to odpoledními tréninky, pátek je pak již ve znamení ostrých bojů v obřím slalomu na trati s převýšením 277 m n.m. a v délce 1 150 m. Červená sjezdovka I. bude hostit elitu skibobového světa i v sobotu, kdy se pojede závod v super obřím slalomu. Oba soutěžní dny mají shodný harmonogram, první kolo začíná v 10 hodin dopoledne a pokračuje se po obědě ve 12.45 hod. kolem druhým. Následuje slavnostní vyhlášení v 19.30 hod. Finále světového poháru přivítá jak dospělé kategorie mužů a žen, tak juniory. Celkem se do Kamence, který provozuje společnost Snowhill, chystá 42 top závodníků z 10 zemí. Raritou je nahlášená účast skibobového týmu z Brazílie.

Na zajímavé závody zve i vedoucí skiareálu Kamenec v Jablonci nad Jizerou Michal Kopecký: „Zatím se připravujeme organizačně a o kopec se staráme jako v běžném provozu. Žádná omezení návštěvníci nepocítí.

Speciální přípravy s ohledem na stavbu závodní tratě nastanou až příští středu.“ K situaci v organizačním týmu dodává trenér reprezentace ČR Pavel Hlaváč: „Každý den se večer modlíme, aby vydržel sníh, ale vypadá to, že Kamenec má dobře zasněženo a tak se snad nemáme čeho obávat. Materiál na stavbu tratě je připravený, tým nastoupí ve den před tréninky. Nyní ladíme přihlášky, ubytování a podobné organizační věci. Jinak naši závodníci jsou ve skvělé formě a budeme útočit na nejvyšší stupně.“

Do Kamence se každou sobotu pohodlně a jednoduše dostanete speciálními linkami skibusů a nejen z Prahy za skvělou cenu včetně skipasu. Příjemnou novinkou je online rezervace skibusu na webových stránkách www.snowhill.cz. Zákazníkům je denně k dispozici také infolinka na tel.: 737 222 456 nebo web www.snowhill.cz, kde naleznou veškeré informace o lyžařských střediscích Snowhill, ale i další informace, ceníky, aktuality nebo třeba aktuální informace o počasí.

Hlavním partnerem akce je skupina ČEZ.

Partneři: Liberecký kraj, Město Jablonec nad Jizerou

Pořadatel: Český svaz skibobistů

Organizační zajištění: TJ Sokol Jablonec nad Jizerou

Skiareál: Kamenec, provozovatel společnost Snowhill a.s.

Více informací na www.skibob-kamenec.cz.