Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Kam v Čechách na dovolenou u vody?

Kam v Čechách na dovolenou u vody?

 havel_jpg_3_hotel

Kde nejlépe strávit parné léto? Přeci u vody. Pokud vás to netáhne k moři, i v Čechách si vody můžete užít dosytosti. A záleží už jen na vás, jestli dáte přednost přírodnímu koupání, nebo bazénu u hotelu s wellness procedurami. Máme pro vás tipy, které ve většině splňují obojí. 


K Máchovu jezeru za písečnými plážemi
Máchovo jezero se svými písčitými a sluncem prohřátými plážemi vám navodí atmosféru jako u moře. Navíc u nich najdete plno atrakcí a tobogany. U Máchova jezera to v létě žije, a tak si u něj užijete dosyta společenského života. Po hladině jezera se můžete projet buď na šlapadlech, nebo si udělat výlet parníkem. Až budete mít vody nad hlavu, vyrazte prozkoumat Máchův kraj. Vystoupejte na tajuplný Bezděz, obdivujte hrad Houska nebo se projděte po Panské skále, kde se natáčela oblíbená pohádka Pyšná princezna. 

Na Vranov za vodním dováděním
Věděli jste, že se Vranovské přehradě přezdívá Moravský Jadran? Prosluněné pláže, vodní atrakce a zábava. Ideální destinace pro rodinnou dovolenou, ale i jednotlivce. Samotáři svůj klid najdou v četných zátokách, kde je nebude nikdo rušit. Ve dvou si užijte vyhlídkovou plavbu na lodi, která vás převeze z jednoho břehu na druhý, a přitom degustuje místní vyhlášená vína. S rodinou prozkoumejte hrady Bítov a Vranov, které vás přenesou do historie, a Národní park Podyjí vás nepřestane uchvacovat pestrostí krajiny a hlubokými pohledy na řeku Dyji. 

Do Třeboně za Jakubem Krčínem

Kde jinde si užít vodu, když ne u Třeboně a jejích vyhlášených třeboňských rybníků, jejichž soustavu má na svědomí sám Jakub Krčín. Okolní příroda nabádá k jejímu prozkoumání, a to ať už pěšky, nebo na kole. Zvolíte-li kolo, rozhodně nevynechejte památky po rodu Schwarzenbergů, jimž dominuje rodová hrobka, poutní kostel Nanebevzetí P. Marie v Chlumu u Třeboně či třeboňský zámek. Na své si přijdou i milovníci kultury, neboť se v Třeboni konají přes léto hudební koncerty i divadelní představení. A chybět nesmí ani ochutnávka místních rybářských pochoutek.