Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Finále Světového Poháru ve freestyle snowboardingu opět v Čechách!

Finále Světového Poháru ve freestyle snowboardingu opět v Čechách!

Audi Snowjam, finálový závod Světového poháru ve freestyle snowboardingu, se uskuteční v neděli 20. března ve Skiareálu Špindlerův Mlýn v Krkonoších. Domácí diváci tak budou moci po roční pauze opět vidět na vlastní oči nejen souboj o vítězství v samotném závodě, ale i o vítězství v celém seriálu Světového poháru a dekorování vítězů křišťálovými glóby.

 

Program Audi Snowjamu začíná v úterý 15. března příjezdy prvních jezdců, kteří budou mít již od středy možnost trénovat na sobotní kvalifikaci a nedělní závod. Ve startovním poli se objeví i naše Šárka Pančochová, vítězka Světového Poháru 2014 a miláček domácího publika. „Audi Snowjam má své pevné místo v seriálu závodů Světového Poháru, v loňském roce jsme nasadili laťku opravdu vysoko a díky tomu opět můžeme uspořádat finále celého poháru.

Letos za podpory Svazu Lyžařů ČR a ve spolupráci se Skiareálem Špindlerův Mlýn a našimi partnery bychom rádi uskutečnili závod, který potěší nejen závodníky, ale i diváky a všechny fanoušky snowboardingu" řiká Martin Černík, zakladatel závodu, bývalý český reprezentant a současný trenér české snowboardové reprezentace.

První Snowjam se jel v roce 2006 v Peci pod Sněžkou jako vůbec první závod světové serie World Snowboard Tour ve Střední a Východní Evropě. Od té doby se celý podnik výrazně zvětšil a prošel řadou progresivních změn. V roce 2009 se závod přesunul do největšího domácího resortu Špindlerův Mlýn a o čtyři roky později se stal v rámci Světového poháru FIS kvalifikačním závodem na ZOH.

V letošním roce dochází v porovnání s předcházejícími ročníky k jedné zásadní změně, a to k posunutí finálového závodu ze soboty na neděli, takže diváci zažijí víkend plný adrenalinu a zábavy. V sobotu večer samozřejmě nebude chybět divácky atraktivní exhibice v disciplíně Big Air – Snickers Best Trick, kde budou k vidění ty nejlepší skoky. Sobotní kvalifikaci i nedělní semifinále a finále bude přenášet v přímém přenosu kanál ČT4 Sport. Vstup na akci je zdarma.

Doprovodný program bude opět přímo v srdci skiareálu Špindlerův Mlýn – Sv. Petr, kde na venkovním podiu a v krytém prostoru o ploše 1000 metrů čtverečních návštěvníci zažijí skvělou show. Kulturní program, který je nedílnou součástí akce, zahrnuje dva večery plné koncertů a dj setů ve stylu Rocku, Hip Hopu, Reggae a taneční hudby.

Program:

Sobota 19. 3. 2016 Kvalifikace

* 10:00 – 14:00 Kvalifikace mužů a žen (Snowpark)

* 18:50 – 19:50 Snickers BEST TRICK (Big air)

Neděle 20. 3. 2016 Semifinále a Finále

* 09:30 – 11:30 Semifinále mužů a žen

* 13:00 – 15:20 Finále mužů a žen

* 15:30 Dekorování vítězů