Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Do Bratislavy na služebku aneb Poznejte i město

Do Bratislavy na služebku aneb Poznejte i město

spas

Služební cesta do neznámého města se může zdát jako skvělá příležitost k propojení byznysu a zábavy. Pokud však jedete sami, často to dopadá tak, že jediný kontakt, který mimo práci máte, je s pokojovou službou a večery trávíte přepínáním programů v televizi ve vašem hotelovém pokoji.

Až budete mít doschůzováno nebo dopracováno, můžete si začít užívat.

Místo toho, abyste po náročném dni ulehli před televizi na pokoji, zajděte si na drink nebo si odpočinout do spa. Prospěje to vašemu tělu i hlavě.

Ve Velké Británii, v Austrálii, na Novém Zélandu a dokonce i v Japonsku je drink po práci, tedy "po páté", již několik desetiletí nedílnou součástí života lidí. Kolegové z práce nebo přátelé se po skončení pracovního dne setkají v nejbližším baru a zapomenou na celodenní stres a užijí si pohodový večer při osvěžujícím míchaném drinku nebo při domácí limonádě. V bratislavském Grand Hotelu River Park jdou barmani s dobou a pro své hosty si připravili několik osvěžujících míchaných alko i nealko nápojů, na které se můžete zastavit.

Ženy potěší Fashion Grape s rybízovou vodkou. Pro osvěžení k němu přimíchali barmani hroznový džus, čerstvě vytištěný citron s grepem a sirupem. Milovníci tequily by měli ochutnat Level Up s vanilkovým sirupem a pomerančovým a limetkovým džusem. Pánům zase zalahodí Maple Sour, v němž se snoubí kombinace bourbonu Four Roses, citrónového džusu a javorového sirupu.

Pokud jste přijeli autem, tak se můžete osvěžit i nealkoholickými limonádami. Vybrat si můžete Bezovou limonádu s jahodami a citrónem nebo bazalkovou s okurkou. Ti, kteří mají raději sladší nápoje, by měli vyzkoušet příchuť levandule se zázvorem. Zázvorovo-mátová limonáda zase podpoří vaši imunitu a osvěží vás v horkých dnech.

Náš tip: ZION SPA LUXURY v Grand Hotelu River Park nabízí nejen svým hostům prostředí plné relaxu a harmonie a je známé svým podmanivým designem a bezkonkurenčním výhledem z nejvyššího 11. patra hotelu. Nachází se přímo na nábřeží Dunaje a v relaxačním bazénu s barevným podsvícením a s hydromasážními tryskami se hosté cítí, jako by plavaly přímo s proudem řeky. Vířivá vana a odpočinková část u bazénu s výhledem je jako stvořená na relax při pozorování proudu vody a přírody v jakémkoliv ročním období. Absolutní odpočinek na závěr dodá privátní relaxační zóna, či AlphaSphere s více dimenzemi, sestávající ze zvuků, světel, tepla a vibrací. Umožňuje jedinečnou formu hluboké relaxace ve spojení s inspirujícím účinkem dodávajícím energii. Luxusní spa získalo letos ocenění World Luxury Spa Award.

Poznejte Bratislavu z jiné perspektivy

Historický střed Bratislavy není nijak velký, ale je opravdu hezký. Lidé, kteří zde obědvají, potkávají se či popíjejí, jsou očividně místní, zde bydlící. Máte-li den k dobru, rozhodně se vypravte na prohlídku města vyhlídkovým Prešporáčikom.

Nenechte si ujít návštěvu i těchto míst:

- most SNP

- luxusní restaurace UFO

- Dunajský pivovar

- kostel sv. Martina

- hrad Devín

Kuriozita v centru města – na konci Panské ulice, kde se kříží Rybářská brána s Laurinskou ulicí, můžete zakopnout o bronzovou postavičku Čumila, který „vylézá“ z kanálu.

Historické centrum nabízí také gastronomické zážitky z dob Rakousko-Uherska v několika restauracích, kde na vás dýchne typická starobratislavská atmosféra. V Bratislavě najdete ale i mnoho restaurací s mezinárodní gastronomií.

Pokud milujete hudbu či tanec, ve Slovenském národním divadle anebo Slovenské filharmonii určitě najdete program, který vás osloví. Výhodou je, že i bez znalosti zdejšího jazyka si tento program jistě užijete, jelikož jazykové bariéry mezi Čechy a Slováky jsou minimální.

Zdroj foto: Grand Hotel River Park Bratislava