Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Český pivní festival zahájen!

Český pivní festival zahájen!

nova tvar cpf  nikita
img 7208

Na holešovickém Výstavišti v Praze byl zahájen již pátý ročník ČESKÉHO PIVNÍHO FESTIVALU PRAHA 2012. Slavnostního zahájení se zúčastnili například herečka Bára Fišerová, moderátorka Ester Janečková a herec Čestmír Řanda. Osobnosti si své první pivo nejen sami natočili, ale i s chutí vypili a to rovnou z mohutných skleněných tupláků.

Že se nejedná jen o národní událost potvrdila i skutečnost, že již první den festivalu prošli bránou tisíce českých, ale i zahraničních návštěvníků.

Po dobu 17 dní poteče z celkem 54 píp více jak 100 druhů piv. „Pro návštěvníky jsme připravili pivní zajímavosti v podobě ochucených piv, pšeničních piv, svrchně kvašených piv a piv z mikropivovarů,“ říká ředitel Českého pivního festivalu Ing. Jan Hübner a dodává, že „pro letošní rok je navíc připravena i řada doprovodných akcí, mezi které se řadí především Pink Monday, Celosvětový sjezd krajanů, Dragon day či Afterparty.“ Na své si přijdou i nejmenší návštěvníci, pro které je připraven zábavní park s několika desítkami atrakcí.

„Velmi zajímavá bude určitě akce Pink Monday, která proběhne v pondělí 21. 5. Bude to den, kdy se na festivalu budou pohybovat především gayové,“ říká Ing. Hübner a dodává, že se zdaleka nebude jednat o jedinou zajímavou akci. V rámci tohoto dne bude čepováno speciální růžové pivo a bude připraven doprovodný program ve spolupráci s ON Club, který se řadí mezi největší pražské kluby pro gaye.

Na Celosvětový sjezd krajanů, který se bude konat 25. 5. - 27. 5. dorazí mimo jiné soubory z Chorvatska, Srbska, Slovenska a Litvy. V rámci akce Dragon day, 28. 5., budou v nabídce vietnamské kulinářské speciality a od 12:00 do 18:00 vystoupí několik vietnamských souborů. Afterparty se bude konat každý čtvrtek, pátek a sobotu od 24:00 do 05:00 hodin v Křižíkově pavilonu C.

Stan Českého pivního festivalu se nachází ve spodní části výstaviště u Křižíkových pavilonů a Křižíkovy fontány. „Výstaviště v Praze - Holešovicích je pro Pražany v mnohem příjemnějším a atraktivnějším prostředím než tomu bylo doposud. Změnou místa jsme tudíž splnili přání návštěvníků, aby se Český pivní festival nacházel blíže centru,“ dodává Ing. Hübner.

Návštěvníci jej zajisté nepřehlédnou, jelikož „jde o největší pivní stan v České republice o velikosti fotbalového hřiště,“ říká s úsměvem Ing. Hübner. Na výzdobu stanu s kapacitou 10 000 lidí bylo použito více než 3 kilometry látek a 1,5 kilometru zelených  girland.

Do areálu Výstaviště Praha - Holešovice se návštěvníci dostanou nejlépe metrem do stanice Holešovická a pak tramvají č. 5, 12, 15 s výstupem na stanici Výstaviště. Nebo z druhé strany linky č. 12, 14, 15, 17.