Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Českokrumlovské slavnosti spojil krasohled

Českokrumlovské slavnosti spojil krasohled

svatovaclavske slavnosti
slavnosti petiliste ruze

Čtyři největší akce, které každoročně pořádá město Český Krumlov, získaly nově jednotnou grafiku. Propojí je motiv krasohledu, jehož střípky se budou na plakátech, letácích a v dalších tiskovinách obměňovat podle ročních období a programu.

Poprvé lidé mohou tuto změnu zaregistrovat v pozvánkách na oblíbenou slavnost Kouzelný Krumlov, která se koná na přelomu dubna a května. Podobně, ale s jinou symbolikou ve formě „sklíček krasohledu“, bude město zvát i na Slavnosti pětilisté růže, Svatováclavské slavnosti a na Krumlovský Advent.

„Dosud jsme víc dbali na provázanost akcí během roku, ale graficky se jednotlivé ročníky zcela odlišovaly. Což byla škoda, protože všechny tyto akce mají dlouhou tradici a skvělou návštěvnost,“ vysvětlila vedoucí destinačního managementu Eliška Koričarová. Na úkol sladit vizuální styl vypsalo město výběrové řízení. Ze tří přihlášených firem nakonec komise složená ze zástupců města, Českokrumlovského rozvojového fondu a Městského divadla vybrala grafické studio Gra-m. Využila při tom i konzultace s odborníky ze Střední uměleckoprůmyslové školy sv. Anežky České.

Každá z těchto slavností letos slibuje něco nového. Součástí májové slavnosti Kouzelný Krumlov bude poprvé i studentský majáles: gymnazisté projdou 30. dubna městem v kostýmech a zástupci jednotlivých tříd budou soutěžit o titul Krále a Královny majálesu. Tématem 28. ročníku Slavností pětilisté růže bude slavnostní předání řádu Zlatého rouna, což bylo nejvyšší říšské vyznamenání udělené Vilémovi z Rožmberka. „Řád Zlatého rouna by měl být letos vystaven ve Vyšším Brodě,“ podotkla Koričarová. Podzimní Svatováclavské slavnosti budou letos hostit 18. ročník setkání hornických a hutnických měst a obcí. Ozdobou jejich kulturního programu se stane vystoupení kapely sestavené ze špičkových rockerů SUPERGROUP.CZ.