Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Aquapark Tatralandia – tropický vodní ráj pod Tatrami

Aquapark Tatralandia – tropický vodní ráj pod Tatrami

6

Tatralandia je pro Čechy sice trochu z ruky, ale díky jedinečné termální vodě, krásné okolní přírodě a možnosti komfortního ubytování přímo v aquaparku se několikadenní výlet určitě vyplatí. No - vyplatí, nějaká ta eura utratíte, ale zážitky budete mít nezapomenutelné.

Tatralandia se nachází se v regionu Liptov na středním Slovensku asi 2 km od Liptovského Mikuláše. V nejbližší blízkosti je přehradní nádrž Liptovská Mara a hřebeny Nízkých Tater.

Nejprve několik slov o místní termální vodě. Proudí z hloubky více než 2500 m s teplotou 60,7 oC (do bazénů se samozřejmě ochlazuje). Je v ní část mořských vod z třetihorního moře, které bylo na území Liptovské kotliny před cca 40 milióny let. Obsahuje vápník, sodík, hořčík a mnoho dalších prvků včetně bóru a fluoru. Blahodárně působí na pohybové a dýchací ústrojí a také na pokožku a vlasy.

A jaké atrakce vás budou v aquaparku očekávat? Je zde 14 bazénů s termální, čistou i mořskou vodou o různých teplotách. V 9 z nich se můžete koupat celoročně, 5 dalších je otevřeno jen v letní sezóně. Na bazény je napojeno přes 20 tobogánů různě dlouhých a obtížných. Ti odvážnější mohou zkusit Tornádo – nejdelší raftovací tobogán s vodním vírem ve Střední Evropě. Bazény jsou vybaveny vodními masážními lůžky a lavicemi, tryskami, proudy, chrliči a vodními hřiby. I v té největší zimě se můžete koupat venku v bazénech s termální vodou různých teplot v rozmezí 28 až 40 oC. V krytém tropickém komplexu vás očekávají další bazény, pirátská loď, wellness centrum, restaurace a bary.

Děti mají k dispozici dětské bazény se skluzavkami, houpačkami a dalšími atrakcemi. Mimo to se zabaví při různých soutěžích a hrách, které pro ně připravují sympatičtí animátoři. Nemusíte mít obavy navštívit tento tropický ráj i s těmi nejmenšími dětmi. Po cachtání ve vodě si mohou odpočinout v Baby Silent Zone, kde je můžete i nakrmit a přebalit. Pokud dostanete chuť na drink a nechce se vám opustit vyhřátou vodu, můžete si ho dopřát ve vodním baru Barbados. Míchají zde výborné koktejly a jejich cena není přemrštěná - mochito, piňakoládu a další pořídíte za cca 4 eura. Opravdovou relaxaci zažijete v Keltském saunovém světě, což je komplex saun, parních lázní, vířivek a různých dalších procedur. Nechybí zde biosauna s venkovním ochlazením ani sauna solná.

Novinkou je Tatranská sauna, ve které se spojují účinky klasického finského saunování s inhalací minerálů tatranských skal a himalájské soli a kde si můžete ochlazovat nohy v bazénku a poslouchat příjemnou hudbu.

Ubytování je pro Vás připraveno přímo v areálu Aquaparku Tatralandia, v Holiday Village Tatralandia. Ubytovat se můžete v 155 apartmánech a bungalovech uspořádaných do stylových osad, jako je například Dětský svět, Central park, Indiánská osada, Liptovská dědina a další. Všechny apartmány a bungalovy mají vybavený kuchyňský kout, TV, sociální zařízení, venkovní terasu s posezením.

V areálu se nacházejí dětská hřiště, sportoviště, venkovní krby, restaurace, směnárna, dětský koutek, malá farma se zvířaty, půjčovna sportovních potřeb, 5D kino, golfový trenažér, bowling, aerodynamický tunel a nonstop recepce.

Bonusem je parkování zdarma.

I výlety do okolí aquaparku vám přinesou nevšední zážitky. Liptovský kraj je nesmírně bohatý na přírodní krásy a historické památky. Rozhodně byste si neměli nechat ujít návštěvu proslulé

Demänovské jeskyně. Na tůry vás nalákají Vysoké Tatry, Západní Tatry a Chočské vrchy na severu, Nízké Tatry na jihu, Veľká Fatra na západe a Popradská kotlina na východě.

V zimním období jsou zde ideální podmínky na lyžování. Přibližně 15 km od Liptovského Mikuláše se nachází největší lyžařský areál na Slovensku - Jasná Nízké Tatry se středisky Chopok sever a Chopok jih. Pro lyžaře je připraveno více jak 45km upravených sjezdovek, 30 lanovek a vleků.

Tatralandia vám v každém ročním období nabízí zábavu, odpočinek, sportovní vyžití a krásnou přírodu.