Wellness Wellness Therme Erding

Therme Erding

soubor 8

áte rádi aquaparky s mnoha zábavnými a relaxačními složkami? Koupete se rádi v termálech? Pak Therme Erding jsou pro vás to pravé. Nacházejí se v bavorském městě Erding, vzdáleném 30 km od centra Mnichova a představují ohromný vodní areál plný zábavy, sportu a relaxace - i s možností ubytování.

Kromě úžasných zážitků si zde můžete zmírnit bolesti kloubů či kožní problémy, protože zdejší voda je termální s mnoha minerálními látkami. Jejím základem je termální pramen o teplotě 63°C tryskající z hloubky 2 350 m.

Komplex Therme Erding se rozkládá na 185 000 m 2, na nichž jsou poskládané bazény, vířivky, sauny, skluzavky, tobogány, solné jeskyně a různé další atrakce, o kterých se vám ani nesnilo.

Je zde například 35 saun a parních lázní, 27 skluzavek, 34 bazénů a bazénků. Na své si zde přijdou všechny věkové kategorie, všechny atrakce mají různé úrovně obtížnosti. Ten největší bazén s termální vodou má rozlohu 1 450 m 2, můžete v něm proplouvat jeskyní či vodním kanálem, občerstvit se u baru a nechat se masírovat tryskami a bublinkami. V dalším velkém bazénu zažijete vlnobití s vlnami až 2 metry vysokými. Samozřejmě nechybí dětské bazénky s malými skluzavkami, chrliči, vodními hřiby a spoustou hraček. Vybrat si můžete bazény vnitřní i venkovní. Obdivuhodnou záležitostí je skleněná otevírací kupole nad hlavní částí vnitřního areálu, i ve vnitřních prostorách si v létě můžete užívat přírodní slunečnou oblohu.

Voda je všude příjemně vyhřátá na 32 až 38°C – tedy kromě chladivých koupelí v saunách. A sauny jsou zde skvostné, je to doslova saunový ráj – „Sauna-Paradise“. Každá z 27 saun má jinou atmosféru - naleznete zde římské lázně, bavorskou borovicovou Stube s bavorským pivem, ruské banji a další světové saunové unikáty, všechny s místními saunovými ceremoniály.

Pro aktivní jedince je nabízen bezplatný denní program s aqua aerobikem, aqua cyclingem a dalšími sportovními činnostmi.

Jedinečnost areálu podtrhují palmy a exotické rostliny, samozřejmě živé a výborně prospívající.

Návštěva Therme Erding je skvělým plánem na jednodenní či několikadenní výlet celé rodiny. Termální voda bude blahodárně působit na vaše tělo a kolik zábavy si užijete, záleží jen na vás. Výběr je ohromný.