Svět Svět Termální lázně v okolních zemí jsou novým podzimním trendem karavanistů.

Termální lázně v okolních zemí jsou novým podzimním trendem karavanistů.

kar

Věděli jste, že oblíbenou podzimní aktivitou karavanistů je návštěva termálních lázní? Díky možnosti volného pohybu karavanem a stání prakticky kdekoliv, se s příchodem podzimu a zimy karavanisté přesouvají právě do lázní, kde si mohou vychutnat relaxační a přesto pro děti zábavnou dovolenou.

Výhodou takto strávené dovolené je možnost spojeni relaxace a aktivního pohybu. Pokud totiž máte s sebou karavan, můžete jeden den věnovat pobytu v lázních a druhy den absolvovat rodinný cyklo výlet, nebo spojit přes den lyžování na sjezdovce s večerním koupáním v termálních lázních.

"Většina Čechů, karavanistů, jezdí na podzim do Maďarských termálních lázní. Poslední dobou však začínají objevovat i lázně v sousedním Německu a Rakousku. Zejména Bavorsko nabízí v rozumné dojezdové vzdálenosti velké množství opravdu krásných termálních lázní s léčivou, nejčastěji na minerály a sůl bohatou, vodu, zábavné dětské světy a útulné saunovací části," říká Klára Hájek Velinská z portálu RENTELA.cz, který karavanisty sdružuje na jednom přehledném místě.

Zajímavostí je fakt, že u naprosté většiny lázní lze s karavanem parkovat zcela zdarma, což značně snižuje celkové náklady na pobyt. V karavanu navíc nejste limitování dobou příjezdu a odjezdu z hotelu a můžete si tak užít delší relaxaci. Pokud navíc místo nesplnilo vaše očekávání, jednoduše přejedete jinam.

V jednu chvíli tak můžete bydlet přímo u termálních lázních a druhou přímo pod sjezdovkou. Taková dovolená se tak stává dovolenou v pohybu a začne vám nabízet zcela svobodné rozhodování.

Termální lázně, zejména ty Německé a Rakouské, nabízejí nezapomenutelné kouzlo večerního koupání. Lidí už je méně, krásné večerní nasvícení vám nabídne zcela jinou atmosféru a spojíte-li pobyt s dobrou večeří či skleničkou drinku, uvidíte, že prožijete skvělé okamžiky. A o tom je caravaning především.

Na kolik vůbec takový pronájem přijde? V mimosézónní době lze sehnat pronájem obytného vozu již od 1600 Kč na den nebo obytný přívěs od 500 Kč na den. Nespornou výhodou je přítomnost dálničních známek pro Českou republiku i Rakousko a pojištění v ceně pronájmu karavanu.