Styl Styl Unikátní výstava fotografií z divočiny

Unikátní výstava fotografií z divočiny

petr slavk lev z kalahari
petr slavk s medvdem

Centrum Černý Most si pro své zákazníky připravilo hned dvě expozice fotografií věnovaných divoké fauně i flóře, které o letních prázdninách ozdobí jeho prostory.  Až do 3. srpna zde budou vystaveny unikátní snímky Jiřího Stránského „Magická příroda tří kontinentů“. Autor na nich zachytil neposkvrněnou čistotu přírody vzdálených i exotických míst Severní Ameriky, Austrálie a Oceánie, ale také Evropy.

Od 7. srpna do 6. září na expozici naváže výstava uznávaného fotografa divokých zvířat Petra Slavíka nazvaná Wild Moments. Nabízí třicet velkoformátových fotografií, prostřednictvím kterých láká na cesty za kamčatskými medvědy, smečkami vlků v americké Minnesotě i zvířecími obyvateli horkých afrických plání.

Návštěvníci Centra Černý Most mohou v červenci a srpnu obdivovat divokou přírodu i její zvířecí obyvatele prostřednictvím jedinečných snímků oceňovaných fotografů Jiřího Stránského a Petra Slavíka. První expozice s názvem Magická příroda tří kontinentů je zavede do nejatraktivnějších lokalit Severní Ameriky, Austrálie a Oceánie i Evropy.

Fotografie s charakteristickým rukopisem autora navozují snovou atmosféru i přes to, že prezentují dramatické jevy počasí či drsná civilizací zapomenutá místa. Návštěvníkům nabízejí pestrobarevnou podívanou plnou kontrastů. Snímky Jiřího Stránského, který je držitelem titulu QEP (neakademický titul od Evropské federace profesionálních fotografů potvrzující vysoký technický a umělecký standard ve fotografii), budou vystaveny před prodejnou 

Marks & Spencer až do 3. srpna. Druhá výstava přiblíží zákazníkům centra divoká zvířata a šelmy z celého světa, jež svým objektivem jedinečně zachytil uznávaný fotograf Petr Slavík. Za svou práci obdržel řadu prestižních mezinárodních ocenění, mimo jiné titul Photographer of the Year 2011 nebo zlatou medaili v soutěži Trierenberg Super Circuit. Central Plaza Centra Černý Most (před prodejnou New Yorker) tak návštěvníkům od 7. srpna do 6. září umožní nahlédnout prostřednictvím třiceti velkoformátových snímků do života vlků, kamčatských medvědů, lvů a dalších predátorů.

O Jiřím Stránském

Jiří Stránský se stal členem Asociace profesionálních fotografů roku 2008.
Od roku 2010 je držitelem titulu QEP (neakademický titul udílený Evropskou federací profesionálních fotografů potvrzující vysoký technický a umělecký standard ve fotografii), který má pouze třináct fotografů krajiny v Evropě.
Roku 2010 zvítězil v jedné z nejprestižnějších fotografických soutěží Evropy FEP European Professional Photographer of the Year Awards (Evropský profesionální fotograf roku) v kategorii krajina. Styl Jiřího Stránského je nezaměnitelný a snadno rozpoznatelný. Fotografovy snímky se často objevují na stránkách cestovatelských časopisů (Koktejl, Travel Focus, Travel Digest..) či v nástěnných a stolních kalendářích. Putovní výstava "Magická příroda tří kontinetů" už navštívila mnoho velkých českých měst včetně Prahy, Brna, Liberce, Pardubic, Olomouce, či Ústí nad Labem.

 

O Petrovi Slavíkovi

Výstava Wild Moments navazuje na předchozí úspěšné cykly Vzpomínky na Afriku nebo Ztracený svět. Fotografie mapují dobrodružné cesty Petra Slavíka za posledními oblastmi opravdové divočiny, kde dosud přežívají ohrožené druhy zvířat ve svém přirozeném prostředí. Ochraně těchto tvorů se sám věnuje a výtěžky z aukcí jeho snímků vždy putují na chov vzácných a vymírajících druhů. Zabývá se i podporou zvířat chovaných v zajetí – pro Zoo Ústí nad Labem, s níž velmi úzce spolupracuje, připravil publikaci Divoká srdce. Je také spoluautorem knihy Divoká planeta. Vedle focení přírody se orientuje i na další témata, během jedné z jeho cest do Afriky například vznikl humanitární projekt Dětský svět bez hranic. Za svou práci obdržel Petr Slavík řadu prestižních mezinárodních ocenění, mimo jiné titul Photographer of the Year 2011 nebo zlatou medaili v soutěži Trierenberg Super Circuit. Pravidelně přispívá do časopisů o cestování, přírodě a fotografii.