Styl Styl Turecko: ideální místo pro relax

Turecko: ideální místo pro relax

01aturecko kemer hydros foto zdroj newtravelcz

Turecko platí v současnosti za jednu z nejvyhledávanějších destinací českých turistů, kteří si oblíbili například dlouhé písečné pláže Turecké riviéry. Ta se rozprostírá v délce asi 300 kilometrů podél 3000 metrů vysokého pohoří Taurus a nabízí převážně písčité nebo oblázkové pláže.

Cestovní ruch zaznamenal v Turecku v posledních dvaceti letech silný růst a tvoří významnou část tamní ekonomiky. Za poslední roky se navíc výrazným způsobem zlepšila kvalita ubytovacích služeb, jejichž úroveň se dá srovnat se západní Evropou. Hotely jsou renovované a příjemné. Hoteliéři myslí i na rodiny s dětmi. Skluzavky, bazény nebo tobogány se staly běžnou součástí hotelových komlexů a přímo vybízejí k vodním radovánkám.

Většina hotelů poskytuje za přijatelné ceny skvělé all inclusive služby, takže se můžete nechat hýčkat bohatým výběrem chutných jídel i nápojů. Pokud se rozhodnete okusit některou z místních specialit, můžete si samozřejmě vybrat i z nabídek řady restaurací. Ceny jídel v letoviscích jsou přibližně takové jako v Praze. Současná turecká kuchyně je výsledkem mísení originální kulinářské tradice kočovných tureckých kmenů s indickou, perskou, kurdskou a arabskou kuchyní.

Chcete si pobyt u moře doplnit o poznávání památek?

Pak si určitě nenechte ujít tato města a místa: Beyoğlu, İstanbul, Üsküdar, Şişli, Çankaya. Turecku je mimo jiné mnoho řeckých pamětihodností, zvláště pak v lokalitách jako jsou Xanthos, Efes, Side, Thermessos nebo Milétus. V této zemi však nechybí ani památky římské. Za návštěvu stojí i zajímavá Lýkie, oblast jihozápadního pobřeží, kde se Lýkové soustředili na hroby, jak skalní, tak náhrobkové. Zachovalo se jich hodně a jsou běžnou součástí krajiny.

Turecko leží hned na dvou světových kontinentech, v Asii a v Evropě. Evropskou část Turecka tvoří Východní Thrákie, hraničící s Bulharskem a Řeckem. Asijská část, Anatolie, je značně hornatá. Turecké pobřeží omývají tři moře - Středozemní, Egejské a Černé moře. Pokud se rozhodnete na výlet do vnitrozemí, setkáte se tam s poměrně pestrou a bohatou faunou. Ve vnitrozemské oblasti lze spatřit srnce, gazely a jeleny.

Kemer - perla Turecké riviéry

Kemer je kouzelným letoviskem Turecké riviéry rozkládající se při pobřeží Středozemního moře, v němž se snoubí krása pohoří Taurus a jeho borových lesů s průzračným mořem, jemnými oblázkovými plážemi, malebnou kulturou přímořského městečka a poklidnou atmosférou. Užijete si tu nejen nejrůznější vodní radovánky, ale také romantické procházky po pobřeží, prohlídku města s četnými kavárnami, obchůdky i restauracemi či výlety do krásného okolí.

Můžete se pustit i do potápění, šnorchlování, vodního lyžování, jízdy na vodním skútru, windsurfingu, nebo vyrazit na výlet lodí.

Hotel leží přímo u pláže s výhledem na panorama pohoří Taurus, ale daleko to nebudete mít ani do centra Kemeru, kde se dá dobře nakupovat i žít nočním životem – je to pouhý kilometr cesty. Využít můžete animačních programů pro děti, na své si přijdou i sportovně založení jedinci, kteří tu najdou tenisový kurt, stolní tenis, šipky, plážový volejbal, minigolf, kurzy potápění…

Ti, kteří chtějí být hýčkáni, zase otestují saunu i turecké lázně, wellness a SPA centrum, masáže. Díky snadné dostupnosti, kvalitnímu ubytování a nádherné přírodě je dovolená v Kemeru ideální volbou jak pro mladé turisty, tak pro páry či rodiny s dětmi.