Styl Styl Slevy okolo 20 % z ceny zájezdů při koupi do konce ledna!

Slevy okolo 20 % z ceny zájezdů při koupi do konce ledna!

monastir-dovolena-300x198

Prodeje zájezdů na tzv. First minute začaly letos opět ještě dříve než vloni. Některé CK nabízely do konce prosince největší slevy (až 25 % nebo děti zdarma). Prodeje First minute obvykle trvají do konce března, avšak pouze do konce ledna se lze setkat s nejširší možnou nabídkou, vysokými slevami okolo 20 % a vybíráním nízkých záloh (v průměru 1.000 - 2.000 Kč/os.).

Chuť cestovat do zahraničí mezi českými turisty stále je, poptávka se však orientuje spíše na evropské destinace - Chorvatsko, Itálie, Řecko, Bulharsko, Španělsko, ale také Maďarsko, Slovensko a Rakousko, což jsou destinace vyhledávané v mimosezóně v segmentu wellness pobytů. Orientace na tradiční evropské destinace se silně projevila již vloni, proto české cestovní kanceláře navýšily na letošní letní sezónu ubytovací kapacity především ve Španělsku a Bulharsku.

Očekáváme, že i letos bude rostoucí zájem o poměrně nové destinace - Černá Hora, Albánie a Slovinsko. Zájem o dovolenou v tuzemsku vzrostl vloni v létě u cestovních kanceláří o 15 %, vysoký zájem o domácí dovolenou předpokládáme i letos.

Přestože dle sdělení Tuniského národního úřadu pro cestovní ruch navštívilo Tunisko v roce 2015 pouze 39 566 Čechů, což je o polovinu méně, než v roce 2014, v případě Egypta evidujeme za rok 2015 přibližně stejný zájem jako v roce 2014.

Jak předchozí případy ukazují, bezpečnostní složky v Egyptě, které jsou přítomny ve všech hotelích, letištích, památkách a turistických letoviscích a reagují velmi rychle. Rovněž Ministerstvo zahraničních věcí ČR shledává bezpečnostní situaci v severoafrických zemích relativně stabilní a doporučuje vyhýbat se místům mimo hotelové resorty s velkou koncentrací osob.

Dle zkušeností z předchozích let si čeští turisté zvykli vybírat více z First minute nabídky zájezdů, než čekat na poslední chvíli. V loňském roce činil podíl prodejů na First minute 45 % všech prodaných zájezdů, podíl last minute zájezdů 38 %. Čeští turisté si uvědomují výhody First minute nabídky - nejvyšší slevy, nejširší nabídka a další výhody (děti zdarma, dárky, lepší pokoje apod.). V posledních dvou sezónách se ceny LM zájezdů drží na rozumné úrovni (vyjma Tuniska a Egypta, jejichž ceny zájezdů jsou dlouhodobě velmi nízké). Cestovní kanceláře dobře volí nasmlouvané kapacity a pak nejsou nuceny poskytovat příliš vysoké slevy na neobsazená místa.