Styl Styl SEZNAM ŽÁNROVÝCH NOCÍ A LABEL NIGHT FESTIVALU LET IT ROLL OPEN AIR 2015

SEZNAM ŽÁNROVÝCH NOCÍ A LABEL NIGHT FESTIVALU LET IT ROLL OPEN AIR 2015

alir

Kompletní seznam žánrových nocí a label nights festivalu Let It Roll Open Air 2015. Kromě velkých labelů, jako Shogun Audio, Metalheadz, Playaz, Critical Music, Blackout, Eatbrain se na festivalu představí dalších sedm žánrových nocí.

BLACKOUT NIGHT

Blackout je vlajkovou nocí holandského projektu Black Sun Empire a jejich stejnojmenného vydavatelství. Blackout label si dokázal na světové scéně během krátké doby vydobít mezi producenty velké úznání a respekt. V rámci Blackout noci vystoupí producenti tvrdšího drum and bassu, jejich tracky tento label pravidelně vydává, společně s několika hosty.

CRITICAL MUSIC NIGHT

Critical Music je už několik posledních let synonymem kvalitního drum&bassu a postupně na něm vydávali releasy producenti jako Foreign Concept, Enei, Rockwell nebo Break. V současné době je jedním z nevyhledávanějších labelů v Británii a jeho majitel Kasra je známý svou schopností vyhledávat talenty na pomezí undergroundu a deep drum&bassu. Jedním s takových talentů, kteří dostali u Critical šanci, je rakouský Mefjus, Emperor, Ivy Lab.

EATBRAIN NIGHT

Maďarský neurofunkový label Eatbrain bude mít svou vlastní noc na festivalu Let It Roll Open Air vůbec poprvé. Eatbrain v roce 2011 zakládá producent Jade, krátce po té vychází release EATBRAIN001 Jade+SOM - Here We Go / Audio Hypnosis. Jadeova tvrdá práce přináší v krátké době úspěchy a na labelu začínají vydávat jména, jako Black Sun Empire, Telekinesis, Mefjus, Neonlight, Teddy Killerz, State of Mind a mnoho dalších nadějných talentů. Eatbrain v současné době patří mezi nejprogresivnější neurofunkové labely a do budoucna se rozhodně máme na co těšit.

LET IT ROLL main stage

V posledních letech patřila hlavní stage letního Let It Rollu labelům Ram Records a Hospital Records. Rok 2015 však přinese několik změn. V letošním roce nabídne Let It Roll main stage světoznámá jména současné drum and bassové scény, zastupující široké spektrum drum and bassových žánrů, od mainstremu po neurofunk.

METALHEADZ NIGHT

Britské vydavatelství Metalheadz snad není ani třeba představovat. Každý drum and bassový fanoušek, který se kdy zajímal o historii a vývoj zlomených beatů, musel při svém hledání narazit na kovovou lebku znázorňující logo Metalheadz. Vydavatelství založil v roce 1994 Goldie, legendární postava, která stála u zrodu drum and bassové scény. Metalheaz má za sebou neuvěřitelnou historii, kterou pomáhali tvořit jména, jako Peshay, Doc Scott, Kemistry & Storm a mnoho dalších. Metalheadz si až do dnešních dnů zachoval svou tvář v podobě temnějšího underground dnb soundu.

PLAYAZ NIGHT

Playaz Recordings patří mezi legendární britské labely, jehož historie nás přenese o 20 let zpět. V té době se potkávají DJ Hype, Pascal a Zinc a zakládají True Playaz. Vši tito tři producenti se za svou kariéru zařadili mezi legendy drum and bassu. Svou produkcí a budováním základů drum and bassu a převážně jump upu významně ovlivnili samotný vývoj zlomených beatů v UK a po celém světě. Za 20 let na scéně zde upsali své tracky producenti, jako Prolix, Hype, Subzero, Lynx, Pascal, Taxman, Original Sin.

SHOGUN AUDIO NIGHT

Label nastartoval v roce 2004 DJ Friction. Od té doby se vydobyl zásadní místo na drumandbassové scéně díky tvrdému nekomerčnímu materiálu, barevné elektronice i popovým crossoverům. Za tu dubu se zde objevilo několik desítek jmen včetně Icicle , Alixe Pereze, Rockwella nebo dua SpectraSoul.

BIG RIDDIM NIGHT

Label Big Riddim Recordings bude mít na letním Let It Roll poprvé svou vlastní noc. Vydavatelství v roce 2008 založil AK1200 - výrazná postava D&B scény v UK, zejména kolem Suburban Base a Moving Shadow. Vznikl jako součást AKova životního cíle - hledání nových talentů a razení žánru D&B tam, kde se jen dá a dalo. Tento label má na svém seznamu releasy od velikánů jakými jsou například Tech Itch, Kemal, Evol Intent, Muffler, The Clique, Junior Reid, Digital, Zardonic, Black Sun Empire, Neonlight, Memtrix, Counterstrike, Run DMT, BlueMotion, AK1200 samotného a mnoho dalších.

ROUGH TEMPO NIGHT

Jako minulý rok, tak i letos bude Let It Roll hostit blíbené britské rádio Rough Tempo, které se zaměřuje především na JUMP-UP. Rough Tempo crew vyšle na letošní ročník více než producetnů a DJs!

BASSDROP VS CHAPEAU ROUGE NIGHT

Bass Drop x Chapeau rouge stage předsatví stejně jako minulý rok, to nejlepší z BASS music. Těšit se můžete na zakladatele Never Say Die records, dubstepového mága, Skisma. Našláplou LIVE show předvede A51 rider, Smack. Jeden z večerů se pak odehraje ve znamení rovných beat§ pod taktovkou legendarního dirigenta Fatty M. Vše doplní Bass Drop DJs spolu se spoustou zahraničních a českých hostů.

LIR FAMILY NIGHT

Let It Roll sbírá po celé Evropě nejen fanoušky ale také nové členy a zahraniční partnery do naší velké ,,LIR family,,! Díky naši spolupráci můžeme pravidelně připravovat Let It Roll mejdany ve více než 20 zemích po celém světě. Na letním Let It Rollu budete mít možnost, jako minulý rok, poznat přední zástupce evropských a světových drum and bassových scén.

CZECH REPRESENTS NIGHT

Czech represents je nová premiérová žánrová noc, na které se potkají známé drum and bassové crew z celé České republiky. Během čtvrtečního a pátečního večera se za mixem vystřídají zástupci z více než 8 českých crew.

BASS BEAST OLD SCHOOL JUNGLE NIGHT

S BASS BEAST crew se ohlédneme zpět ke kořenům drum and bass, resp. jungle music. Noc nesmrtelných oldskool tracků a nezapomenutelné raveové atmosféry z dob prvních dnb/jungle freeparties si vzali pod křídla jedni z nejpovolanějších. O celou noc se postará parta Bass Beast - jedna z nejdéle fungujících crew na scéně. Těšit se můžete na old skool tunes, nostalgii, dobrou náladu a pořádnej mejdan!

SVOJŠICE TECHNO NIGHT

Ve spolupráci s legendárním techno festivalem Svojšice vám letos premiérově přinášíme originální "rovnou" stage. Během čtvrtku a pátku představíme elektronické styly jako House, Minimal, Tech-house, Techno a Hardtechno.Tyto styly bude prezentovat česko-slovenská špička, například královny českého techna - Lucca a Ladida, slovenská killer dvojka Toky & Boss, dále Kaisersoze, Golpe, Džejár, Spiriakos a mnoho dalších.

PRAGUE NIGHTMARE night

Jedna z nocí bude patřit českému hardcore labelu Prague Nightmare Records, který je na scéně již přes 7 let a pro Let It Roll si připravil hned několik zajímavých jmen. Večer se tak ponese v duchu hardcore drum and bassu, mainstreamového hardcore techna, terroru či frenchcoru. Tahouni Prague Nightmare Hungry Beats mají za sebou již desítky hraní na největších festivalech světa po celé evropě a nebudou zde chybět! Nudit se tady rozhodně nebudete!