TRAVELNEWS.CZ

Styl Styl Pošlete Ježíška pro dárky do trojské botanické zahrady

Pošlete Ježíška pro dárky do trojské botanické zahrady

vstava csav peka kltery k

První adventní svíčka se už rozhořela a většina z nás přemýšlí, čím o Vánocích udělá radost svým blízkým. Botanická zahrada hl. m. Prahy proto připravila nabídku dárkových poukazů, vstupenek i drobností, které potěší (nejen) milovníky rostlin. Pokud si i u vás Ježíšek láme hlavu nad letošní nadílkou, pošlete ho pro inspiraci do botanické.

Vy si pak můžete čekání na Vánoce zkrátit příjemnou procházkou zimní zahradou. Venkovní expozice jsou v zimním období přístupné denně od 9 do 16 hodin zdarma.

Vánoce jsou svátky klidu a rozjímání. Botanicka zahrada v pražské Troji je tím ideálním místem, kde si vychutnáte jak adventní očekávání, tak i vánoční pohodu. Po příjemné procházce venkovními expozicemi a návštěvě tropického lesa ve skleníku Fata Morgana si tu můžete zakoupit i dárky pro své příbuzné či známé. „S koncem roku jsme rozšířili nabídku našich upomínkových předmětů. Chtěli jsme, aby byly nejen krásné, ale i užitečné. Nově máme například praktický USB flash disk či powerbanku,“ říká Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Botanická zahrada hl. m. Prahy pro vás připravila nabídku vánočních dárků:

Chcete se blýsknout dárkem u maminky či tchyně?

Potěšte je letos originálním dárkem a věnujte jim poukaz na procházku botanickou zahradou v doprovodu průvodce. Zavítat mohou do jakékoliv části zahrady dle vlastního výběru a dozvědí se mnoho zajímavostí ze života rostlin. Doprovod školeného průvodce na jeden okruh a skupinu vás bude stát 250 Kč na hodinu plus vstupné do botanické zahrady. Dárkové poukázky na prohlídky expozic objednávejte e-mailem na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Zabodujte u tatínka či tchána

Víte, že vína z vinice sv. Kláry v Botanické zahradě hl. m. Prahy každoročně získávají mnohá ocenění na soutěžích v České republice i v zahraničí? Překvapte milovníky vína a nechte je odhalit tajemství výroby vína v Botanické zahradě hl. m. Prahy. Prohlédnou si expozici výroby vína s průvodcem a návštěvu zakončí ochutnávkou vína z místní vinice. Dárkový poukaz zahrnuje navíc i vstup do botanické zahrady. Cena se vstupem do venkovních expozic je 780 Kč za dvě osoby. Cena se vstupem do venkovních expozic a skleníku Fata Morgana pro dvě osoby je 910 Kč. Dárkové poukázky na prohlídky expozice výroby vína objednávejte e-mailem na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Pokud chcete poukaz darovat jako vánoční dárek, je třeba objednávku uhradit nejpozději do 15. 12. 2017.

Večer pro milovníky vína

Vymýšlíte program pro svou drahou polovičku a všude jste už byli? Máme pro vás tip. Pozvěte svou milou či milého do Botanické zahrady hl. m. Prahy na večer spojený se speciální degustací snoubení vín z vinice sv. Kláry s vybranými delikatesami. Ochutnáte 6 vzorků vín spolu s 6 druhy sýrů, paštik a dalších dobrot. Vybírat můžete z následujících termínů: 18., 24. a 30. ledna vždy od 19.00 hodin. Dárkové poukazy v ceně 420 Kč za osobu na vybraný termín objednávejte e-mailem na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Hledáte dárek pro obchodní partnery?

Dáváte svým obchodním partnerům víno a přemýšlíte, která byste vybrali tento rok? Určitě neuděláte chybu s vínem z vinice sv. Kláry vyrobeným v trojské botanické zahradě, které si můžete nechat zabalit do dárkové krabičky. Vybírat můžete z bílých, růžových i červených vín. V nabídce je rovněž víno slámové a matolinové pálenky. Místní vína dosahují díky ideální poloze vinice sv. Kláry pravidelně vysoké kvality a jsou oceňována na soutěžích v České republice i v zahraničí. Zakoupíte je pouze ve Vinotéce sv. Klára umístěné ve viničním domku v srdci vinice sv. Kláry.

Dárky pro každého

Jednadvacáté století je bezpochyby stoletím techniky a botanická zahrada nemůže stát stranou. Před koncem roku proto nabídku dárkových předmětů obohatily nové a poněkud netradiční propagační předměty. Jsou krásné i užitečné zároveň. Atraktivní je zejména USB flash disk za 249 Kč a powerbanka za 299 Kč.

Nový USB flash disk má tvar kreditní karty, a skvěle tudíž padne do přihrádky ve vaší peněžence, důležitá data tak můžete mít stále u sebe. Zdobí ho oboustranný fototisk na skle a jeho design určitě potěší všechny milovníky rostlin.

Powerbanky jsou dnes velice oblíbené, ale často příliš velké a těžké. Nová powerbanka z botanické má praktický tvar, umožní dvě plná nabití vašeho mobilního telefonu a je vhodná pro smartphony i iPhony. Navíc ji také zdobí potisk s motivem rostlin. Oba předměty zakoupíte v pokladně skleníku Fata Morgana.

Ani letos v nabídce dárkových předmětů nechybí reprezentativní nástěnný kalendář pro rok 2018. Představuje fotografie z archivu trojské botanické zahrady, které ilustrují kouzla proměny expozic v průběhu roku. Zakoupit jej můžete ve skleníku Fata Morgana a ve Vinotéce sv. Klára za 110 Kč.