TRAVELNEWS.CZ

Styl Styl Oslavte svatého Valentýna nevšedním zážitkem!

Oslavte svatého Valentýna nevšedním zážitkem!

8417-1Svátek svatého Valentýna se blíží a pokud ještě přemýšlíte čím letos překvapit svou drahou polovičku inspirujte se tipy  na ta nejromantičtější místa, kde strávit tento výjimečný den. Nechte se hýčkat v luxusu zámeckých komnat anebo udělejte radost svému partnerovi nevšedním zážitkem. Ať už se políbíte na zámku nebo na sjezdovce, letos si svatého Valentýna opravdu užijete!

Dopřejte si víkend jako v pohádce

Kde jinde oslavit svátek zamilovaných než na krásném zámku, v romantických zámeckých pokojích. Využít jedinečnou nabídku šlechtické pohostinnosti můžete na barokním zámku Liblice. Večeře v Zámecké restauraci za doprovodu klavíru, bude spolu s valentýnským menu při svíčkách, nezapomenutelným zážitkem pro vás oba.

Pokud chcete se svou láskou prožít romantickou noc na zámku se sklenkou šampaňského a snídaní servírovanou až do postele, vyzkoušejte stylový zámecký hotel Chateau Mcely. Zdejší restaurace nabízí jídla dle starých receptur původních majitelů zámku Thurn-Taxisů. Připraven je pro vás speciální balíček, který obsahuje nejen voňavé a uvolňující masáže, ale také třetí noc zcela zdarma!

Inspirací pro originální oslavu svátku zamilovaných je také nevšední prostředí zámku Zábřeh. Valentýnské oslavy zahrnují bohatou večeři u hořícího krbu a nocleh ve vybraném historickém apartmá, nechybí ani sklenka Valentýnského pivního čokoládového speciálu! 

Dobrým tipem pro čerstvě zamilované a páry se smyslem pro romantiku je zámek Zbiroh. Můžete tady strávit romantickou noc i den. Jedinečnou atmosféru vytváří růže a čokoláda na pokoji i procházka zámeckým parkem krásným v každém ročním období. Po skvělé večeři v zámecké krčmě můžete třeba relaxovat ve wellness centru.

Pro obdivovatele umění a atmosféry 20. století se nabízí zámecký hotel Kotěra v Ratiboři u Kolína. Zde si určitě pochutnáte na 4chodovém valentýnském menu v romantickém květinovém zátiší.

Chcete-li si dopřát luxusu a pohodlí velkolepého sídla a staňte se hosty jedinečného Boutique Hotelu na zámku Herálec se standardy a vymoženostmi dneška a v atmosféře, jaká zde panovala před stovkami let.

Překvapte svou polovičku originálním zážitkem

Na zámku v Litomyšli se uskuteční akce Valentýnská pusa na zámku. Prvním třem párům, které se zde rozhodnou zasnoubit poskytne litomyšlský zámek kapli pro svatební obřad zcela zdarma. Akce však není určena jen nesezdaným mileneckým dvojicím – ostatní návštěvníci mohou 14. února zavítat do rozsáhlého zámeckého sklepení, kde bude připravena ochutnávka vín.

Jedinečným místem k valentýnským oslavám je tajuplné a romantické prostředí staré Prahy.   Prozkoumejte společně všechna její zákoutí, zastavte se v některé z kaváren či restaurací, dopřejte si projížďku koňským spřežením a večerní Valentýnskou plavbu parníkem na řece Vltavě za doprovodu živé hudby. Loď vyplouvá 14. února ve 20 hodin z Dvořákova nábřeží.

Zdroj: CzechTourism

liblice4