Styl Styl Občerstvení u letů do 3 hodin nebude podáváno v rámci ceny letenky, ale bude k zakoupení na palubě letadla.

Občerstvení u letů do 3 hodin nebude podáváno v rámci ceny letenky, ale bude k zakoupení na palubě letadla.

niwhmm4op9w5xwgruo1fv-ccy3ifyvbhbjwvi-pjdbahj96n1 kfba3gf6qz7ko2fpgvwoi

Letecká společnost Travel Service poskytující charterové i pravidelné lety na českém trhu včera oznámila cestovním kancelářím, že na sezónu 2016 bude u všech letů kratších 3 hodiny poskytováno občerstvení pouze formou možnosti nákupu na palubě letadla, tzv. buy on board.

Oznámení o zrušení podávání občerstvení u všech letů do 3 hodin v rámci ceny letenky nastalo v době podepisování rámcových smluv s cestovními kancelářemi, tedy v období, kdy CK tvoří katalogy na příští sezónu a mají tak možnost změnu zahrnout do předsmluvních informací pro zákazníky. Cestovní kanceláře toto obchodní rozhodnutí letecké společnosti nevítají, ale budou o tom řádně informovat své klienty.

Trendem posledních let je snižování nákladů letecké dopravy, proto je již dnes standardní záležitostí podávání pouze nealkoholických nápojů se snackem či neposkytnutí jakéhokoliv občerstvení v rámci běžné letenky po Evropě. Individuální cestující na krátkých či nízkonákladových letech jsou na absenci občerstvení již zvyklí.

V loňském roce vycestovalo na dovolenou letecky více jak 1,3 mil. českých turistů (33 % ze všech dovolených o 4 a více přenocování). Naopak osobním automobilem se dopravilo do zahraničí až 47 % dovolenkářů.