Styl Styl Lyžování jako anti-aging faktor

Lyžování jako anti-aging faktor

winter 060 09Natankovat sluneční energii a vychutnat si doznívání zimy z její nejkrásnější stránky. Stále více nadšenců čeká s jarní dovolenou na březnové či dubnové sluníčko. V rakouských lyžařských oblastech si každý určitě vybere – lze volit jak lyžování v prašanu na ledovcích, tak i na firnu v nižších horských polohách.

Aktivní lyžaři si déle udržují duševní a tělesnou formu to potvrdila aktuální studie Rakouského lyžařského svazu. Dále poukazovala na skutečnost, že pravidelné lyžování snižuje riziko srdečních onemocnění a Alzheimerovy choroby.

Pravidelné lyžování pozitivně ovlivňuje nejen motorické schopnosti, ale kardiovaskulární systém, látkovou přeměnu a kognitivní výkony. Dále snižuje hladinu cholesterolu, a tím i nebezpečí srdečního infarktu a mozkové mrtvice.

Týdenní lyžařský pobyt redukuje riziko zvýšené hladiny cholesterolu u mužů až o 30 procent. Průzkum navíc prokazuje dosud méně známé účinky: díky speciálním výzvám a zátěžím, se kterými je lyžař konfrontován, snižuje také lyžování riziko onemocnění demencí.

„Multitasking, stále se měnící terén, tělesná zátěž, neustálé a pozorné vnímání okolního prostředí, tělesná námaha: to jsou faktory, které vyžadují duševní pohyblivost a prokazatelně tedy namá-hají a stimulují mozek,“ komentuje výsledky průzkumu profesor Dr. Martin Burtscher z Institutu tělesné výchovy a sportu v Innsbrucku.

A pokračuje: „Nadmořská výška, zima, nutnost koncentrace, námaha apod. – to vše vyvolává v optimálním dávkování krátkodobé stresové situace. Lidský organismus se jim musí stále přizpůsobovat a to se přímo pozitivně projevuje na jeho zdraví. Tyto přizpůsobovací reakce pak vedou k poklesu varovných signálů demence (např. zapomnětlivost a poruchy koncentrace) až o 24 procent.“


Jarní dovolená v Alpách

Co tedy může být příjemnějšího než jarní výlet do Alp. Hotely, které patří do skupiny Best Wellness Hotels Austria, jsou na jarní lyžaře skvěle připraveny. Nabízejí jak týdenní, tak krátkodobé a víkendové pobyty.

Relax pod Hochkönigem

Skvělé lyžování, minimální čekací doby a vynikající služby – to je lyžařský region Hochkönig. Díky investicím v minulých letech se celá oblast vyhoupla do první ligy: největší světový testovací portál lyžařských oblastí „skiresort.de“ vyznamenal lyžařský region Hochkönig 4,5 hvězdičkami z pěti možných. Kritéria byla velmi početná: od velikosti regionu, přes nabídku sjezdovek, jejich uprave-nost až po kvalitu horských chat. A to vše najde lyžař přímu u dveří hotelu:

Übergossene Alm v Dienten

který disponuje dokonce vlastní půj- čovnou lyžařského vybavení. Několika osvěžujícím dnům v Salcbursku nelze odolat. Kombinace 150 kilometrů sjezdovek s pobytem v Království vitality a skvělou gastronomií se stane nezapomenutelným zážitkem.

Hotel Übergossene Alm připravil zajímavou březnovou nabídku:

-třídenní pobyt - vždy od čtvrtka

do neděle

-vstup do tenisové haly a fitness centra

-masáž Kouzlo slunce

-relaxace v Království vitality

místo 471,- € již od 398,-

v dvoulůžkovém pokoji za osobu.

www.uebergossenealm.at

Ladies First Weeks v Söldenu

Od poloviny dubna nabízí hotel Central v Söldenu v Ötztálském údolí speciální pobyty pro dámy:

-3 noclehy včetně skvělé polopenze

pro gurmety

-pobyt ve wellness areálu Venezia

-2denní skipas na sjezdovky Söldenu

-výlet po sjezdovkách s průvodcem

-transfery z hotelu k lanovkám

cena: od 900,- € za osobu

www.bestwellnesshotels.cz/central-soelden

 

Jarní probuzení v hotelu Theresa

Jarní lyžování v Zillertalu patří rovněž k nezapomenutelným zážitkům – hlavně proto, že si můžete vybrat z šesti lyžařských areálů včetně ledovce. Od 26.února do 10.dubna nabízí hotel Theresa speciální balíčky „Frühlingserwachen“:

3denní pobyt:

-3 noclehy včetně skvělé celodenní

stravy

-relaxační masáž

od 477,- € za osobu

4denní pobyt:

-4 noclehy včetně skvělé celodenní

stravy

-wellness voucher 30,-€

od 636,- € za osobu

Oba pobyty lze rezervovat s nástupem v neděli (třídenní i s nástupem v pondělí)

www.bestwellnesshotels.cz/theresa

schneeschuh01 08