Styl Styl Lisabonský půlmaraton s výhledem z mostu 25. dubna

Lisabonský půlmaraton s výhledem z mostu 25. dubna

maratin

Dne 22. března, stanou na startovní čáře na úpatí ex-libris Lisabonu, mostu 25. dubna běžci z různých koutů světa, aby pokořili 21km dlouhou trať vedoucí dech beroucím terénem hlavního města Portugalska Lisabonu.

Díky svým vysokým standardům (od měření času, volby trasy, zajištění občerstvení až například po zdravotní péči) a účasti věhlasných atletů byla lisabonskému půlmaratonu udělena zlatá známka, tedy nejvyšší ocenění pro běžecký závod Mezinárodní asociace atletických federací IAAF. Letos se uskuteční již 25. ročník.

Běžci začnou v 10:30 hodin na náměstí Praça da Portagem a poběží nejprve přes most 25. dubna směrem do města, odkud se budou z výšky 70 metrů nad hladinou řeky kochat výhledem na město. Zpočátku se běží do východní části Lisabonu až k přístavu Cais do Sodré. Tady se trať stáčí a vede na západ pořád podél řeky Tejo.

Cílovou pásku běžci protnou u dalšího ex-libris Lisabonu, kláštera Jeronýmů, který byl postaven portugalským králem Manuelem I. na počest plavby Vasco de Gama do Indie.

www.meiamaratonadelisboa.com