Styl Styl Kreativní Německo: mladé, inovativní a inspirující

Kreativní Německo: mladé, inovativní a inspirující

19Creative Germany je synonymem pro mladou kreativní turistickou destinaci Německo. “Německo je tradičně proslulé jako země básníků a filozofů,” vysvětluje Petra Hedorfer, předsedkyně představenstva Německé turistické centrály (DZT). “Ale i dnes u nás vznikají nové trendy, jsou rozvíjeny inovativní myšlenky a objevuje se zde i zcela nové umění. Z klasického “made in Germany” se stalo “created in Germany”.

K významným osobnostem patří v této sféře mimo jiné i současní malíři jako Neo Rauch, Bernhard Heisig, Werner Tübke a Wolfgang Mattheurer, kteří patří k tzv. Lipské škole a v průběhu let se stali známými po celém světě. Německo se však prosadilo také jako země význačných architektů, designerů a módních návrhářů.

Dle výsledků monitoringu uvádí 52 % zahraničních turistů navštěvujících Německo jako svůj důvod návštěvy kulturu a umění. Na webových stránkách www.germany.travel objeví zájemci spoustu zajímavých informací a tipů na cesty z oblasti architektury, umění, designu, hudby, módy a společenských událostí. Mladé, inovativní a inspirující, takové jsou německé metropole. Města jako Berlín, pulzující hlavní město, Hamburg, který se díky své filharmonii přeměnil v hudební centrum severního Německa, nebo Kolín, umělecká metropole na Rýnu, nabízejí spoustu kreativity.

5 dnů umění v Kolíně
Kdo se chce nejen podívat, ale i získat nějaký mimořádný umělecký kousek do svého vlastnictví, je srdečně zván na ART COLOGNE od 18. do 22. dubna 2012. S velmi podrobně vypracovanými prezentacemi představí 200 mezinárodních galerií výjimečné kousky z umění 20. a 21. století. Sotva by Vám nějaký jiný veletrh nabídl takovou hloubku a koncentraci umění na jednom místě.


Taneční dny v Postupimi 2012
V rámci festivalu současného tanečního umění a jevištního představení se prezentují od 23. května do 3. června 2012 mezinárodně uznávaní a renomovaní choreografové, taneční sbory, novinky, premiéry a klasiky vitálního a dynamického světa tance a jevištního představení plné krásných příběhů a emocí. Workshopy pro profesionály, laiky a zvědavce, stejně jako rodinný den nabízejí spoustu možností, jak poznat tanec napříč různými žánry a styly.


Designové dny v Coburgu
Již po 24. zvou všechny návštěvníky ke zhlédnutí rozmanitých děl a výtvorů Designové dny v Coburgu. V centru pozornosti se nacházejí především studijní plány z oblasti integrovaného produktového designu, vnitřní architektury, architektury a stavebního inženýrství. Umožňují nahlédnout do aktuální studijních projektů, které nejen že konfrontují návštěvníky s kreativitou mladých umělců, ale také jim umožňují načerpat nové, a předat své stávající myšlenky.


movimentos 2012
Již po desáté prezentuje Autostadt Wolfsburg společně se špičkovými společnostmi současné taneční, hudební, jazzové a popové koncerty, stejně jako scénická čtení a diskuze. Od 10. 4. do 20. 5. 2012 se můžete potkat s mnohými umělci osobně: vlámsko-marocký choreograf Sidi Larbi Chererkauoi představí svou nejnovější práci: teZukA – ta vznikla na počest Osamu Tezuka. Hostem je mimo celou řadu dalších světoznámých umělců také taiwanská společnost Cloud Gate Dance Theatre. K 50. výročí italské imigrace do Wolfsburgu je v letošním ročníku festival mimořádně do programu zařazeno rovněž 6 koncertů italských umělců, mezi nimi velké osobnosti jako Salvatore Russi, Stefano Bollani & Enrico Rava a Ludovico Einaudi. Dalším hostem je také rocková legenda a popová ikona Peter Gabriel.

Další přehled a termíny událost na: www.germany.travel3209-berlin