TRAVELNEWS.CZ

Styl Styl Cestovní agentura Invia ukončila spolupráci s CK Alexandria

Cestovní agentura Invia ukončila spolupráci s CK Alexandria

brando-5-474x239

Cestovní agentura Invia vypověděla spolupráci s CK Alexandria dne 17.4.2018. K ukončení spolupráce se vedení společnosti rozhodlo po patnácti letech trvání kontraktu. Jeden z hlavních důvodů byla nová strategie CK týkající odklonu od provizního prodeje.

Společnost Invia.cz vypověděla smlouvu s cestovní kanceláří Alexandria polovině dubna. „Výpovědní lhůta dle této smlouvy trvá do konce následujícího měsíce. Zájezdy této CK bychom proto našim klientům rádi nabízeli až do konce května. Nevíme však, jak se cestovní kancelář zachová a zda nám přístup do databáze zájezdů po celý květen umožní. Na naši výpověď totiž vedení CK nelogicky reagovalo podáním své výpovědi, kde požaduje okamžité ukončení spolupráce,“ vysvětluje Michal Tůma z cestovní agentury Invia a dodává, že v aktuálním okamžiku jsou zájezdy CK Alexandria stále k zakoupení.

Neshody cestovní agentury Invia s Alexandrií vycházely především z neochoty cestovní kanceláře poskytnout vše potřebné pro plnohodnotný online prodej zájezdů na prodejní platformě Invie. „Našim klientům chceme nabízet jednoduché a kompletní služby včetně možnosti vyřízení nákupu a platby dovolené na jednom místě online za standardních podmínek, k čemuž cestovní kancelář Alexandria nebyla přístupná. Vzhledem k tomu, že dbáme na to, abychom našim klientům nabízeli pouze služby od osvědčených a spolehlivých kanceláří, rozhodli jsme se, že naše názory na vzájemnou spolupráci nejsou slučitelné, a proto jsme ji dle podmínek smlouvy vypověděli,“ dodává Michal Tůma.