Styl Styl Cáchy se roztančí v rytmu tanečního festivalu Schrit_tmacher

Cáchy se roztančí v rytmu tanečního festivalu Schrit_tmacher

050-085 marktplatz im sommerNěmecké město Cáchy hostí od 25. února do 3. dubna 2012 tanečníky ze všech koutů světa v rámci tanečního festivalu Schrit_tmacher 2012 - just dance.

17. ročník mezinárodního tanečního festivalu Schrit_tmacher 2012 – just dance představí exkluzivní výběr choreografií z celého světa, zdůrazní především současný tanec a vše s ním spojené. Od počátku festivalu (od roku 1993) organizátoři přináší nejen ukázku nejnovějších světových tanečních trendů, ale jejich cílem je také stimulovat tanečníky k umění bez hranic a limitů.

Letos hostí festival prostor Fabrik Stahlbau Strang v Cáchách a také divadlo v blízkém městě Heerlen (Theatre Heerlen). Po dobu dvou měsíců budou žít obě místa v různorodém tanečním rytmu. Více informací najdete na www.schrittmacherfestival.de

Cáchy

Cáchy leží v nejzápadnějším bodě Německa, tedy v místech, kde se střetávají hranice dvou sousedních států, Belgie a Nizozemí. Ve středověku byly Cáchy královským a císařským sídlem i místem korunovací a říšských sněmů. Karel Veliký si je zvolil za svou oblíbenou rezidenci díky místním termálním pramenům a vystavěl zde císařský palác.

Karel IV. zde byl korunován roku 1934 a také se tu nachází cášský dóm, který je první německou památkou zařazenou do seznamu světového dědictví UNESCO. Více informací na www.aachen.de

Tip:

Do Cách se můžete dostat rychle a levně i letadlem. Nejbližším letištěm je 65 km vzdálený Kolín nad Rýnem, kam z Prahy denně létá německá nízkonákladová letecká společnost Germanwings. Ceny letenek začínají na 39,99 euro a let trvá necelou hodinu.

050-087 krbergasse