Styl Styl Arménie: Upozornění pro cestovatele

Arménie: Upozornění pro cestovatele

0xnky-aavrxjph0gcg3cnh6 6ozqn-24n65auu1e-v8zcylk6hkcygtwo33jhtgt-3md3iko

V souvislosti s eskalací napětí a ozbrojenými střety na hranici Ázerbájdžánu a Arménie v provincii Tavuš MZV nedoporučuje cestovat do oblastí přiléhajících k společné hranici uvedených států.

V provincii Tavuš, mezi městy Ijevan a Noyemberyan, prochází těsně při arménsko-ázerbájdžánské hranici turisty často využívaná silnice M16-H53/H26 spojující Jerevan a Tbilisi (E117). Případným cestovatelům doporučujeme použít bezpečnou trasu přes Alaverdi a Vanadzor (M6) a v provincii Tavuš se vyhnout vesnicím Berdavan, Barekamavan, Koti, Voskevan, Berkaber, Baghanis, Voskepar, Movsesgegh, Kayan, Nerkin Voskepar, Nerkin Karmiraghbiur, Aygepar, Vazashen, Paravakar, Choratan a Chinari.

MZV upozorňuje, že velvyslanectví v Jerevanu ani velvyslanectví v Baku nejsou schopna poskytovat konzulární pomoc českým občanům na území neuznaného Náhorního Karabachu a v přiléhajících oblastech.

MZV doporučuje všem cestovatelům registrovat se před cestou v databázi DROZD (Dobrovolná registrace občanů České republiky při cestách do zahraničí) na adrese http://drozd.mzv.cz