Evropa Evropa Vodní hrátky v Tyrolsku

Vodní hrátky v Tyrolsku

grawa-wasserfall--tirol-werbung--tvb-stubai-tirol--o.jpg.3123604

Voda je tím živlem, který v nás vzbuzuje většinu emocí. Tyrolsko je hrdé na své přírodní vodní zdroje. V srdci Alp je voda divoká a nezkrotná, zároveň ale často tichá a lákavá. Vždy je to ale čistá příroda. Protože každý potok a každé jezero má v Tyrolsku kvalitu pitné vody.

 Největší vodopád Tyrolska

Hledá-li host místo související s vodou k načerpání sil v Ötztalu, najde Stuibenfall. Největší vodopád Tyrolska je přírodním monumentem: Potok Horlachbach zde padá do hloubky a rozprašuje jiskřivou vodní mlhu. A odtud také jeho název, protože „Stuiben" pochází od „Staub", tedy „prach". Návštěvníci mohou shlédnout toto přírodní divadlo z pěti vyhlídkových plošin podél vodopádu. Dobrodruzi si mohou vyzkoušet také rodinný lezecký chodník.

Ötztaler Wasserläufer

Šest nových turistických tras se v Ötztalu točí kolem tématu voda. Dvě z těchto „vodních tras" ocenil Německý turistický institut jako prémiové trasy. Ocenění se uděluje podle kritérií, jako je kvalita zážitku, snadná schůdnost, kvalita cesty a značení. Vodní trasy v Ötztalu táhnou podél vodních toků a ukazují cestu vody od ledovce až k jezeru. Na požádání doprovázejí návštěvníky odborní průvodci s výkladem.

Turistika podél řeky Lech

V Lechtalu v tyrolském Außerfernu je žhavým tipem pro mnoho dálkových turistů trasa Lechweg, otevřená v roce 2012. Túra po této původní, vodou utvářené krajině ukazuje milovníkům přírody působivé střídání klidné hladiny a pěnící řeky. Turisté doprovází řeku Lech po trase dlouhé 125 kilometrů. Od jejího pramene nedaleko jezera Formarinsee ve Vorarlbersku až po Lechfall ve Füssenu v oblasti Allgäu mohou příznivci dálkové turistiky zažít proměnlivost vody a její vliv na krajinu.