TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa Skiopening v alpském středisku Hochgurgl-Obergurgl

Skiopening v alpském středisku Hochgurgl-Obergurgl

tztal.tourismus.jens.klatt

V jednom z nejpřitažlivějších lyžařských středisek v rakouských Alpách – v Obergurglu – se už rozjely lanovky a vleky. Skupina hotelů „best of obergurgl“ zve k zážitkovému zahájení letošní zimní sezóny. Obergurgl platí za neledovcovou lyžařskou oblast s nejjistější a nejdelší sněhovou pokrývkou v Alpách. Lyžuje se zde až do konce dubna.

Třpytící se ledové krystalky, sluncem prozářený prašan, impozantní horské panorama Ötztálských Alp a lyžování začínající před dveřmi hotelu – takové a prvotřídní zážitky uprostřed Alp čekají na lyžařské nadšence a všechny milovníky zimní dovolené na konci údolí Ötztal.

Až do 3. prosince zde probíhá letošní skiopening, který je tu vždy první v Alpách. Sportovní nadšenci si přijdou na své při Action & Fun, ti klidnější si mohou užívat zimních procházek, odpočívat v areálech wellness, vychutná- vat si lahůdky, připravované hotelovými kuchaři a zaposlouchat se do pěkné hudby.

Kooperace hotelů „best of obergurgl“ představuje špičkové hotely: Hochfirst (4 hvězdičky superior), Hotel Alpina Deluxe (4 hvězdičky superior), Art & Relax Hotel Bergwelt (4 hvězdičky superior), Hotel Austria (4 hvězdičky) & Hotel Bellevue (4 hvězdičky), Hotel Gotthard-Zeit (4 hvězdičky), Hotel Olympia small is beautiful (4 hvězdičky) a Hotel Lohmann all inclusive (3 hvězdičky). Skupina hotelů „best of obergurgl“ osloví svými nabídkami v nadmořské výšce 2000 metrů všechny Vaše smysly.

100 km sjezdovek – 100procentní záruka sněhu

 Díky nadmořské výšce a výhodným klimatických podmínkám trvá ve středisku Obergurgl-Hochgurgl zimní sezóna od poloviny listopadu až do začátku května. Nachází se tu 110 km sjezdovek, některé z nich začínají v nadmořské výšce 3.080 metrů. 24 nejmodernějších lanovek a vleků zajišťuje provoz bez čekaní a útulné horské chaty uspokojí i ty nejnáročnější labužníky. Skutečná zimní pohádka. Jedinečná poloha na úpatí ledovce, kvalita a individualita zajišťují nezamě-nitelné ambiente. Mezi znalci platí toto středisko za tajný tip.

Pod vrcholem Hohe Mut se nachází sluncem prozářená horská vyhlídková restaurace Hohe Mut Alm (2.670 m), odkud je neuvěřitelný výhled na 21 zasněžených třítisícovek. Lyžaři i milovníci výletů na sněžnicích tu zažijí pravé vysokohorské zimní kouzlo.

Testování lyží zdarma, Hütten-rallye a skidoo

V průběhu dvoutýdenního zahájení sezóny (do 3. prosince) obdrží hosté hotelů skupiny „best of obergufgl“ VIP Card, s kterou zažijí jedinečný sportovní a zážitkový program. Mohou se účastnit bezplatného testování lyží nebo speciálních kurzů lyžování pro zlepšení lyžařské techniky, pořádaných lyžařskou školou Obergurgl. V sobotu je na programu „Hütten-rallye“ (návštěva horských chat Top Mountain Star, Hohe Mut Alm, Nederhütte), v úterý lze lyžovat až do 22 hodin a v pátek se koná večerní sáňkování. V nabídce nechybí ani výlety s pochodněmi, jízdy na sněžných skútrech, turnaje v curlingu, tyrolské večery na horské chatě Hohe Mut Alm a návštěvy lyžařských chat.

Celou zimu nabízejí hotely „best of obergurgl“ svým VIP hostům program plný zážitků. Kromě lyžování, jízdy na snowboardu či běhu na lyžích, zimních procházek bez nebo se sněžnicemi, sáňkování a večerů na horských chatách jsou k dispozici skvěle vybavné wellness areály, kde se lze oddat skvělému relaxování. Kulinarika na nejvyšší úrovni je naprostou samozřejmostí.

Zážitková zimní sezóna

Sněhové pláně se třpytí, majestátní horské hřbety jsou pokryty sněhem, kouzlo zasněžené zimní krajiny nechá zapomenout na všední dny. Kolem Obergurglu se nachází 12 km zimních turistických cest (Zirbenwald-Naturweg, Gurglertal nebo Romantikweg), které jsou zárukou romantických procházek.

V obchodě se sportovním vybavením Lohmann v centru Obergurgl mají hosté hotelů „best of obergurgl“ četné výhody a mohou si nechat individuálně poradit od odborníků. Kdo si zapůjčí lyže již před zahájením dovolené, získá slevu ve výši 10 procent a při příjezdu budou jeho lyže připraveny v hotelu.

Během celé zimní sezóny 2011/12 nabízejí hotely „best of obergurgl“ sportovní a zážitkové programy, které zaručují zimní pohádku na Obergurglu. Na konci sezóny bude mezi všemi hosty uvedených hotelů vylosován jeden automobil značky SMART.