Evropa Evropa Ski amadé Lyžování jako dokonalý zážitek

Ski amadé Lyžování jako dokonalý zážitek

c ski amad-christian schartner 5
c ski amad-christian schartner 5

V největší lyžařské oblasti v Rakousku Ski Amadé je 860 kilometrů sjezdovek, 260 lyžařských chat a horských restaurací, 270 vleků, 25 středisek a pět regionů.

 

 

V regionech Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig a Großarltal platí jedna společná permanentka, která je ruku v ruce se zdejšími dokonale upravenými sjezdovkami zárukou nekonečných zimních radovánek i v tomto roce.

V oblasti Ski amadé je k dispozici 145 modrých sjezdovek v délce 280 km, 181 červených sjezdovek v délce 483 km a 30 černých sjezdovek v délce 97 km. Pět zdejších zimních regionů představuje nejen největší lyžařskou oblast v Rakousku, ale jednu z největších v Evropě. Celkem 97 sedačkových lanovek, 46 kabinkových lanovek, 71 vleků a 56 cvičných vleků přepraví za hodinu až 375.000 osob a vyveze lyžaře až do nadmořské výšky 2.700 metrů.

Lyžaři mohou využívat všechny lanovky, vleky a sjezdovky pouze na jedinou permanentku, která přitom stojí stejně tolik jako jízdenka do jednoho regionu. Šestidenní permanentka do Ski amadé stojí v hlavní sezoně 2010/2011 203 eur pro dospělého a 105,50 eura pro dítě.

Ve 260 lyžařských chatách a horských restauracích se podávají regionální speciality a rakouské víno. To nejlepší v lyžařské oblasti Ski amadé nelze však zachytit statistickými čísly: fascinující výhledy na zasněžené hory, autentická lyžařská střediska, poctivou rakouskou pohostinnost a příslovečnou útulnost na horských chatách.

Zážitek z lyžování a z vína

Lyžařské chaty v oblasti Ski amadé jsou známé svou kvalitou a útulnou atmosférou. Kombinace zážitků z lyžování, dobrého jídla a sklenky vína se v tomto roce ještě znásobí. Vybrané horské chaty nabízejí letos širokou škálu rakouských vín. Jako orientační pomůcka poslouží hostům paketa s certifikátem Genuss-Partner vyvěšená na některých chatách.

Majitelé těchto podniků musejí splňovat přísná kritéria týkající se nabídky a servírování vína. Na začátku sezony se touto plaketou pyšní už deset chat z oblasti Ski amadé. Vrcholem této iniciativy je týden zážitků na lyžích a s vínem od 12. do 20. března 2011. Vybrané hotely v oblasti pořádají další akce na téma rakouské vinné kultury.

 

Sněžné parky v oblasti Ski amadé

Především mladí milovníci zimních sportů vyhledávají vzrušující lyžařské zážitky. Ski amadé vychází tomuto trendu vstříc a dává mladým lyžařům k dispozici 15 sněžných parků. Lákadlem lyžařského střediska Flachauwinkl-Kleinarl je nová terénní dráha s ostrými zatáčkami a vlnovou dráhou.

 

Lyžařská dovolená je dobrá pro zdraví

Studie salcburské univerzity a laboratoře Christiana Dopplera na téma alpského lyžování prokazuje, že lyžování má pozitivní účinky na fyzický a psychický stav. Bez ohledu na tělesné a lyžařsky technické předpoklady se člověk se prý na lyžích pohybuje v každém případě takovou intenzitou, která působí pozitivně na tělesný stav a zdraví.

V duchu této studie nabízí Ski amadé hostům speciální balíček Ski Well. Trenér relaxace a lyžařský instruktor předvedou hostům během dvou hodin, co mohou správným lyžařským stylem udělat pro své zdraví. Pomocí měřiče tepu mohou hosté analyzovat svou spotřebu kalorií, překonané výškové metry, hodnotu EPOC a změny tepu. Vybavení (měřiče tepu a hrudní pás) poskytuje lyžařská škola.

K balíčku Ski Well patří tři noclehy, permanentka na 3 dny a dvě soukromé hodiny u lyžařského instruktora, sportovně lékařské vyšetření, test svalů, radonová termální koupel a vstup do termálních lázní Bad Hofgastein.