Evropa Evropa Pěšky za požitkem v Dolním Rakousku

Pěšky za požitkem v Dolním Rakousku

c oetscher_weinfranz.at

Dolní Rakousko nabízí množství rozličných dálkových turistických tras. Projít kraj mezi Dunajem, vínem a meruňkami, k tomu zve Welterbesteig Wachau. 180 km dlouhá turistická trasa propojuje 13 obcí Wachau – kraje světového kulturního dědictví UNESCO. Vede ke 20 hradům, zříceninám a zámkům a ukazuje okouzlující krajinu kolem řeky s jejími kamenitými terasami a strmými vinohrady. Trasa je rozdělena na 14 etap a lze ji projít z obou stran.

Mezistátní turistická trasa Lainsitzweg v Waldviertelu vede ve čtyřech etapách od Lainsitzquelle in Karlstift k hraničnímu přechodu Chlum a dále do Čech. Mimoto jsou zde znamenité možnosti kombinace pěší turistiky s cestováním po železnici.

Weinviertel se zase vyznačuje klidem a mírností, člověk by si mohl skoro myslet, že tento region vznikl extra pro poutníky. Tudy prochází 153 km dlouhá poutní cesta Jakobsweg z Drasenhofenu až do Krems an der Donau. Kdo nemá po téměř šestidenním putování skrz Weinviertel ještě dost, může hned pokračovat dále na Jakobsweg v Podunajském regionu od Göttweig po Melk. Rozlehlá krajina, malebné vinice a vinné uličky každopádně dělají z Jakobsweg v každém ročním období mimořádný zážitek.

Pěšky za zážitky: 

Nezapomenutelné pěší túry začínají na správných trasách. Proto jsme pro vás sestavili 4 trasy se zcela různorodou tématikou.

 

Hra přírody v Mostviertelu

Od náhorní planiny Horchreit až k vrchovišti se budete cestou přes lávky setkávat s jedinečnou flórou. Zelené Ötscherské příkopy a elektrárnu prozkoumáte cestou z Wienerbrucku do železniční stanice Erlaufklause, než se vydáte s Mariazellerbahn pohodlně zpět domů.

Po chatách ve Vídeňských Alpách

Putování od chaty k chatě v pohoří Raxalpe kombinuje krásné vyhlídky s gurmánskými zastávkami. Zrovna tak bohaté na vyhlídky jsou i fotomotivy na Regionální trase kolem vídeňského alpského oblouku od Payerbachu přes chatu Waldburgangerhütte k chatě Naturfreundehaus Knofeleben.

Když budete sedět vysoko nad mraky, zakusovat se do lahodného moučníku a poslouchat výskot děti, pak pochopíte, proč jsou rakouské horské chaty tak oblíbené.

Vrchol požitku

Dolnorakouské chaty nabízejí více než jen pohled na krásné panorama hor a vynikající kuchyni. Zde si přijdou na své všichni, od malých dětí až po extrémní sportovce. Není divu, v nadmořské výšce nad 1.000 m přece jen moc dobře vědí, čím udělat radost svým hostům.

1 pěší túra, 1.000 zážitků

Od spousty tematických cest přes fantastické hry přírody až po dětské ZOO se zvířátky pro pohlazení: na horách nezůstane žádné přání nesplněno. Přenocovat můžete stylově v útulné místnosti s matracemi anebo v komfortním pokoji nabízejícím veškerou pohodu. Výlet, na který se jen tak nezapomene.