TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa 4 tipy, proč vyrazit s dětmi do střediska Kleinwalsertal

4 tipy, proč vyrazit s dětmi do střediska Kleinwalsertal

klein4
klein
klein1

Jak zvolit zimní dovolenou, aby se na ní bavili jak dospělí, tak děti? Stačí objevit středisko Kleinwalsertal a máte vyhráno. Rakouská zimní metropole nabízí rodinám s dětmi ideální podmínky a zázemí, na které si velmi rychle zvyknete. Upravené sjezdovky ozářené sluncem, lyžařské školy, ubytování rodinám uzpůsobené na míru, spousta zábavy a poznávání. 

Sportovní vyžití i mimo sjezdovky

Kleinwalsertal vás nenadchne pouze jako lyžaře. S dětmi můžete zažít nejedno dobrodružství i při poznávání okolí městečka. Vyražte prozkoumávat krajinu v koňském sedle, na skútru či sněžnicích. Šlápnout můžete i do fat biků, které jsou k dispozici i v dětské velikosti. Nebo si půjčte a za fat bike zapojte vozítko pro malé děti, a můžete vyrazit.

 

Hotely a apartmány ušité rodinám na míru

Kleinwalsertal vítá rodiny s dětmi s otevřenou náručí, a proto se o ně chce postarat nejen na svahu, ale i mimo něj. Funguje tu proto síť hotelů a apartmánů, které nabízí řadu služeb rodinám ušitým přímo na míru. Vedle běžných služeb rodiče ocení baby sitting, dětského lékaře, prádelnu, hřiště, půjčovnu kočárků, kol s dětskými sedačkami či sáněmi a dětským jídelním menu.

Slunce po celý rok

Kleinwalsertal je oblíbeným lyžařským střediskem nejen díky stabilní sněhové nadílce a perfektně upraveným sjezdovkám, ale i pro své slunné počasí, které tu zažijete až 300 dní v roce. Odpadá tak nejistota, že na vaší vytoužené dovolené, na kterou jste se s dětmi tolik těšili, bude čelit nepřízni počasí.

Kouzlo zdejší gastronomie

Kde jinde dětem dopřát jejich milované pochoutky? Rakouská kuchyně je navíc ovlivněna sousedním Švýcarskem a voní po bylinkách, sušeném masu a sýru. Určitě ozkoušejte bresaolu – tato legenda místní kuchyně kraluje všem delikatesám a narazíte na ni na každém rohu.