TRAVELNEWS.CZ

Wellness Wellness Kam cestují Češi na jaře - zájem o pobyty v termálech mezi klienty 55+ vzrostl o 13 % oproti loňsku.

Kam cestují Češi na jaře - zájem o pobyty v termálech mezi klienty 55+ vzrostl o 13 % oproti loňsku.

1128 1056635942626_202_n

Čeští turisté pro své jarní cestování využívají prodloužených víkendů, jako jsou Velikonoční pondělí a dále svátky 1. a 8. v květnu, které letos vycházejí na pátek. Velmi oblíbené jsou tematicky zaměřené zájezdy - velikonoční a květinové slavnosti v Evropě (např. květinové slavnosti v Holandsku, velikonoční slavnost s ohňostrojem ve Florencii, velikonoční folklór v Budapešti, květinový festival na Madeiře ad.).

Nejčastěji volí čeští turisté kratší zájezdy na 3-4 noci, s cestovní kanceláří, ať už autobusem nebo letecky.

Pobyty v termálech:

Mezi relaxačními pobyty v termálních lázních jsou trendem letošního jara odpočinkové pobyty pro páry na 2 noci (od pátku do neděle). Klienti načerpají energii a zároveň se zájezd zásadně nepromítne do jejich peněženek. Žádané jsou u cestovních kanceláří i zájezdy s průvodcem na 5-6 nocí, kdy zástupce CK zákazníky provede po lázních, doporučí procedury a zařídí vstupné. O vícedenní pobyty se zajímají zejména klienti ve věku 55+, kterých evidují cestovní kanceláře podle našich odhadů o 13 % více, než na jaře 2014. České CK nabízejí wellness pobyty na Slovensku a Maďarsku, poměrnou novinkou na českém trhu je i alpský wellness ve Štýrsku.

Eurovíkendy a poznávací zájezdy:

Tzv. Eurovíkendy - krátkodobé pobyty v některé z evropských metropolí - jsou vyhledávané mezi českými turisty již několik let. Jen v období Velikonoc vyrazí každoročně na eurovíkend okolo 60 tis. českých turistů. Mezi destinacemi stále vede Paříž, ale s velmi malým předstihem před italskými městy jako jsou Řím, Benátky, Miláno, Florencie. V posledních letech stoupá zájem také o Istanbul. Stálicemi na českém trhu jsou Budapešť a Londýn. Eurovíkendy si čeští turisté rok od roku zajišťují častěji sami, naopak na tématické vícedenní poznávací zájezdy využívají služeb CK. Nejoblíbenější jsou zájezdy s průvodcem do Provence, Andalusie, Toskánska, na Sicílii, Madeiru či Sardinii, s poznáváním nejen historie, ale i gastronomie.